Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

UNESCO eksperti satraukti par milzu debesskrāpja būvēšanu Sanktpēterburgā

ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) eksperti pauduši satraukumu par gāzes koncerna _Gazprom _ieceri uzbūvēt Sanktpēterburgā vairāk nekā 400 metru augstu debesskrāpi, kas nomāktu pilsētas vēsturisko panorāmu. _UNESCO _aicina Krievijas valdību iejaukties, lai apturētu šo projektu; pretējā gadījumā Sanktpēterburgas centrs varētu zaudēt Pasaules kultūras mantojuma statusu.


Sanktpēterburgas pašvaldība šonedēļ atbalstīja 403 metrus augstā torņa būvēšanu, kas izmaksās vismaz trīs miljardus dolāru. Arhitektūras eksperti ir saniknoti par tik klaju nerēķināšanos ar Sanktpēterburgas vēsturisko vidi. «Tas ir monstrozs, barbarisks lēmums. Šis tornis būs politiskā eko simbols, un cilvēki vienmēr to ienīdīs,» aģentūrai Bloomberg stāsta Maskavas Arhitektūras muzeja direktors Dāvids Sarkisjans.


Sanktpēterburgas iedzīvotāji plānoto torni jau iesaukuši par «Gazprom zīmuli» vai «kukurūzas vālīti». Debesskrāpis būs augstāks par Eifeļa torni Parīzē, kura būvēšana savulaik arī izraisīja niknus protestus. Sanktpēterburgas torņa pretinieki uzsver, ka šajā rajonā ēku augstums nedrīkst pārsniegt 100 metru.

«Protams, tornis būs redzams, bet komisijas locekļu vairākums pauda viedokli, ka tas neietekmēs vēsturisko panorāmu,» taisnojas Sanktpēterburgas vicemērs Romāns Fiļimonovs. UNESCO pārstāvji gan uzsver, ka Sanktpēterburgas pašvaldībai nemaz nebija tiesību lemt par torņa būvēšanu. «Sanktpēterburgas vēsturiskais centrs pārstāv Krieviju UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, tādēļ par to atbildīga federālā valdība,» aģentūrai Interfax uzsvēra UNESCO pārstāvis Grigorijs Ordžonikidze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi notriekuši 67 krievu šahedus

Ukraiņu karavīri notriekuši 67 dronus "Shahed" un vienu vadāmo aviācijas raķeti H-59/69, ko naktī uz pirmdienu uz Ukrainu raidīja Krievijas karaspēks, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Gaisa triecienā nogalināts Hamās līderis Libānā

Gaisa triecienā Libānas dienvidos pirmdien nogalināts palestīniešu grupējuma "Hamās" līderis šajā valstī, pavēstīja grupējums, vienlaikus mediji vēsta par triecienu palestīniešu bē...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits