Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Hizbollah līderis gatavs pats personiski cīnīties Sīrijas pilsoņkarā

Libānas šiītu kustības Hizbollah līderis Hasans Nasralla piektdien paziņojis, ka pats personiski ir gatavs doties karot uz Sīriju. Ar šādu paziņojumu Nasralla nācis klajā dienu pēc sprādzienā Libānas galvaspilsētas Beirūtas dienvidos - Hizbollah atbalsta bastionā -, kur dzīvību zaudēja vismaz 22 cilvēki. Sarkanais Krusts ziņoja, ka vēl 325 ir ievainoti.

"Es pats došos uz Sīriju, ja tas tik ļoti nepieciešams karā pret takfiristiem [radikālajiem sunnītu musulmaņiem], Hizbollah un es dosimies uz Sīriju", televīzijā paziņoja Nasralla. Hizbollah kaujinieki ir aktīvi iesaistījušies Sīrijas konfliktā, atbalstot Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Vakar notikušajā sprādzienā Nasralla vainoja radikālos sunnītu musulmaņus. Neilgi pēc sprādziena internetā parādījās video, kurā redzami trīs vīrieši maskās balta karoga priekšā. "Tu, cūka Hasan Nasralla, mēs nosūtām tev mūsu otro spēcīgo vēstījumu, jo tu vēl neesi sapratis," paziņoja viens no vīriešiem. Grupējums sevi dēvē par Aišas bataljonu, kas, visticamāk, ir sunnītu kaujinieku atzars.

Pirms sešām nedēļām, sprāgstot automašīnā ievietotai bumbai, Beirūtas dienviddaļā dzīvību zaudēja vairāk nekā 50 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits