Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ANO pauž bažas par civiliedzīvotāju drošību Mosulā

Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretāra vietnieks Stīvens O'Braiens paudis bažas par civiliedzīvotāju drošību Irākas ziemeļu pilsētā Mosulā, kuras atbrīvošanu no džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekiem ir sākuši Irākas bruņotie spēki.

"Esmu ārkārtīgi nobažījies par Mosulā dzīvojošo līdz 1,5 miljoniem cilvēku drošību, jo viņus var ietekmēt militārā operācija pilsētas atkarošanai" no Islāma valsts, teikts O'Braiena izplatītajā paziņojumā.

O'Braiens kura pārziņā ir humānie un ārkārtas palīdzības jautājumi. brīdināja, ka pastāv "ārkārtēji draudi, ka ģimenes varētu nokļūt krustugunīs vai kļūt par snaiperu mērķi".

ANO ģenerālsekretāra vietnieks pieļāva iespēju, ka atkarībā no kauju intensitātes sliktākajā gadījumā savas mājas varētu būt spiesti atstāt pat miljons cilvēku.

Jau vēstīts, ka Irākas premjerministrs Haiders al Abadi pirmdien paziņoja, ka valsts bruņoties spēki ir sākuši operāciju valsts otrās lielākās pilsētas Mosulas atbrīvošanai no Islāma valsts kaujiniekiem, kas to ieņēma 2014.gadā.

Pēdējos mēnešos Irākas spēki, kurus atbalsta ASV vadītās koalīcijas kara aviācija, ir guvuši militārus panākumus cīņā pret Islāma valsti vairākos Irākas rajonos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits