Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV izsniedz Ruhani vīzu uz ANO Ģenerālo asambleju

ASV ir izsniegušas vīzu Irānas prezidentam Hasanam Ruhani, lai viņš varētu nākamnedēļ piedalīties ANO Ģenerālajā asamblejā, ceturtdien apstiprināja Irānas misijas ANO preses sekretārs.

Misijas preses sekretārs Alireza Mirjusefi e-pasta vēstulē Vācijas ziņu aģentūrai DPA apstiprināja, ka vīza ir izsniegta.

Irānas mediji trešdien bija ziņojuši, ka Ruhani un viņa delegācijai var nākties izlaist ANO Ģenerālo asambleju nākamnedēļ, jo ASV kavējas ar vīzu izsniegšanu.

Ir plānots, ka Ruhani un vairums delegācijas locekļu pirmdien dosies uz Ņujorku, lai piedalītos ikgadējā ANO Ģenerālajā asamblejā.

Ruhani delegācijā ir arī Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs, kuram ASV jūlijā piemēroja sankcijas. Vīza ir izsniegta arī Zarifam, un viņš uz ASV dosies jau piektdien.

Ruhani neierašanās uz ANO Ģenerālo asambleju sagrautu Francijas centienus noorganizēt ASV prezidenta Donalda Trampa un Ruhani tikšanos.

ASV un Irānas attiecības saasinājušās kopš ASV prezidents Donalds Tramps pagājušā gada maijā paziņoja, ka Vašingtona izstājas no 2015.gadā pasaules lielvaru noslēgtās kodolvienošanās ar Irānu un atjauno pēc šīs vienošanās noslēgšanas apturētās sankcijas, bet pārējās valstis, kas parakstījušas šo vienošanos, - Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija - ir centušās saglabāt vienošanos.

Top komentāri

x
x
После первой знаковой новости о масштабной поддержке Ирана Китаем прошло не так много времени. Пекин и Тегеран недавно договорились о вложении $280 млрд китайских инвестиций в нефтяную инфраструктуру ИРИ. Теперь КНР ошеломляет мир очередной новостью: Ирану открыта кредитная линия на $400 млрд для торговли с Поднебесной. Это соглашение уже вступило в силу, и первые транши поступили в Иран. Китай получил привилегированное право осуществления проектов в ИРИ без проведения торгов. Об этом сообщает председатель Комиссии по рынку денег и капитала Тегеранской торговой палаты Фариал Мостофи. Учитывая, что над ближневосточной республикой сегодня довлеют санкции США, Китай действует осмотрительно и грамотно обходит ограничения. При этом связь КНР с принципиальным оппонентом Соединенных Штатов растет. А учитывая развязавшуюся торговую войну между Вашингтоном и Пекином, союз Китая и Ирана режет Штаты буквально по живому.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits