Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

CIP palīdz arābu valstīm piegādāt ieročus Sīrijas nemierniekiem

Arābu valstis un Turcija ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) palīdzību pēdējo mēnešu laikā dramatiski palielinājušas militāro palīdzību Sīrijas nemierniekiem, pirmdien vēsta laikraksts The New York Times.

Laikraksts publiskojis šādu informāciju, atsaucoties uz gaisa satiksmes datiem un intervijām ar anonīmām amatpersonām un nemiernieku komandieriem. The New York Times vēsta, ka Jordānija, Saūda Arābija un Katara nosūtījušas uz Turciju jau vairāk nekā 160 reisus ar kravām, kas domātas Sīrijas nemierniekiem.

CIP darbinieki palīdzējuši arābu valstu valdībām iepirkt ieročus, tostarp veikts liels iepirkums no Horvātijas, kā arī izvērtējuši nemiernieku komandierus un grupējumus, lai noteiktu, kuri saņems piegādātos ieročus. Laikraksts vēsta, ka Turcija pārraudzījusi lielāko daļu no šīs programmas.

Kopumā nemierniekiem varētu būt piegādātas aptuveni 3500 tonnas militārās kravas, The New York Times norādīja Stokholmas Starptautiskā miera pētījumu institūta (SIPRI) eksperts. "Šo lidojumu intensitāte un biežums" liecina par labi plānotu un saskaņotu slepenu loģistikas operāciju, viņš piebilda.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku, bet bēgļu gaitās no nemieru pārņemtās valsts jau devies miljons cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits