Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

G7 ministri aicina atturēties no atriebības uzbrukumiem Tuvajos Austrumos

Pasaules attīstītāko demokrātisko valstu grupas G7 ārlietu ministri pēc telekonferences izplatītajā paziņojumā izteikuši dziļas bažas par spriedzes pastiprināšanos Tuvajos Austrumos, kas draudot ar plašāka konflikta uzliesmojumu reģionā.

 "Mēs vēlreiz aicinām visas iesaistītās puses atturēties no pašreizējā destruktīvā atriebības vardarbības cikla turpināšanas, mazināt spriedzi un konstruktīvi iesaistīties deeskalācijas procesā. Neviena valsts vai tauta neko nevar iegūt no tālākas situācijas saasināšanās Tuvajos Austrumos," teikts Kanādas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Japānas, Apvienotās Karalistes un ASV ārlietu ministru un Eiropas Savienības ārlietu pārstāvja kopīgajā paziņojumā. 

Al Jazeera vēsta, ka ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens saviem G7 kolēģiem teicis, ka Irāna un tās atbalstītā islāmistu kustība Hezbollah, kas bāzējas Libānā, plāno atriebības uzbrukumus Izraēlai, kas var notikt tuvāko 24 vai 48 stundu laikā. Irāna un Hezbollah pagājušajā nedēļā solīja atriebties Izraēlai par Hezbollah un palestīniešu islāmistu kustības Hamās augstākā līmeņa līderu nogalināšanu gaisa triecienos.

E. Blinkens arī teicis, ka ASV cerot apturēt situācijas tālāku saasināšanu, cenšoties pārliecināt Irānu un Hezbollah ierobežot savus uzbrukumus un atturēt Izraēlu no tālākas atbildes. ASV valsts sekretārs esot arī aicinājis citu valstu ārlietu ministrus ar diplomātisku spiedienu pret Irānu, Hezbollah un Izraēlu arī pievienoties centieniem nepieļaut plašāka konflikta uzliesmojumu.

Tikmēr strauji pieaug to valstu skaits, kas aicinājušas savus pilsoņus nekavējoties pamest Libānu. To vidū ir ASV, Apvienotā Karaliste, Austrālija, Francija, Kanāda, Dienvidkoreja, Saūda Arābija, Japāna, Turcija, Jordānija. Tiek arī atcelti atsevišķu aviokompāniju reisi uz Beirūtas lidostu.

Apšaudes starp Hezbollah un Izraēlu turpinājās arī vakar. Hezbollah paziņoja, ka no rīta raidīja dronu triecienu pa Izraēlas armijas bāzi Ziemeļizraēlā. Vēlāk Izraēlas armija apstiprināja, ka divi karavīri guvuši ievainojumus. Izraēla atbildēja ar gaisa spēku raidītiem triecieniem pa Hezbollah mērķiem Libānas dienvidos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits