Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Irākas spēki ieņem svarīgu pilsētu Mosulas dienvidos

Irākas spēki pirmdien no džihādistu grupējuma Islāma valsts atkarojuši Hammām el Alīlas pilsētu uz dienvidiem no Mosulas, gūstot svarīgu uzvaru Mosulas dienvidu frontē. Tikmēr Irākas kurdi paziņoja, ka no džihādistiem atkarojuši Bašikas pilsētu, kuru aplenca pirms divām nedēļām.

Federālā policija, armija un Iekšlietu ministrijas elites spēki pilnībā kontrolē Hammām el Alīlu, kas ir pēdējā pilsēta ceļā uz Mosulas dienvidiem. Tā atrodas Tigras upes rietumu krastā aptuveni 15 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Mosulas.

Irākas spēki jau ir iegājuši Mosulā no austrumiem un tuvojas pilsētas robežai no ziemeļiem, taču dienvidu frontē tiem vēl ir veicams zināms attālums.

Kā pavēstīja federālās policijas virsnieks, Hammām el Alīlas apkaime tiks attīrīta no spridzekļiem, pēc tam spēki pārgrupēsies un turpinās virzību uz Mosulu.

Tikmēr Irākas kurdi pirmdien no džihādistiem atkarojuši Bašikas pilsētu, kuru aplenca pirms divām nedēļām.

Netālu no Mosulas esošajā pilsētā joprojām atrodas neliels daudzums snaiperu, taču pilsēta ir kurdu zemessardzes Pešmerga kontrolē.

Bašika atrodas aptuveni 13 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Mosulas austrumu rajoniem, kuros jau iegājuši Irākas pretterorisma spēki.

Kurdu zemessargi saskārušies ar mazāku džihādistu pretestību, nekā gaidīts, taču domājams, ka pilsētā atrodas aptuveni 60 Islāma valsts snaiperu, pavēstīja vietējais komandieris.

Desmitiem tūkstoši Irākas karavīru, kurus atbalsta ASV vadītā koalīcija un tās kara lidmašīnas, 17.oktobrī sāka ofensīvu Mosulas atbrīvošanai.

ASV vadītā koalīcija lēš, ka Mosulā ir no 3000 līdz 5000 Islāma valsts kaujinieku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits