Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irāna apšaudījusi ar raķetēm Irākas aviobāzes, kur stacionēti ASV karavīri

Irāna trešdienas rītā izšāva raķetes uz vismaz divām Irākas aviobāzēm, kurās stacionēti ASV karavīri, paziņoja amatpersonas šajās valstīs.

Tas bija pirmais akts Irānas solītajā atriebībā par Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandiera ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanu ASV bezpilota lidaparātu triecienā Bagdādē.

Pentagons paziņoja, ka tas vēl "strādā pie sākotnējās kaujas zaudējumu novērtēšanas" pēc tam, kad "Irāna palaida vairāk nekā 10 ballistisko raķešu pret ASV armiju un koalīcijas spēkiem Irākā".

"Ir skaidrs, ka šīs raķetes tika palaistas no Irānas un bija vērstas pret vismaz divām Irākas armijas bāzēm, kurās stacionēts ASV armijas un koalīcijas personāls - Ainasadā un Erbīlā."

Par iespējamiem upuriem vēl nav ziņots, bet Pentagons paziņoja, ka ir bijis gatavs iespējamiem Irānas uzbrukumiem. "Šīs bāzes ir bijušas augstas trauksmes gatavības stāvoklī saistībā ar norādēm, ka Irānas režīms plānojis uzbrukt mūsu spēkiem un interesēm reģionā," sacīja Pentagona preses sekretārs.

Latvijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Kaspars Galkins LTV Rīta panorāmā apliecināja, ka vienā no bāzēm, pret kuru bija vērsts uzbrukums, atrodas arī Latvijas karavīri, kuri neesot cietuši un atrodas drošībā. Galkins uzsvēra, ka bāzē dienošie bijuši informēti, ka šāds uzbrukums ir gaidāms, attiecīgi karavīri bija laicīgi sagatavojušies.

Irānas valsts televīzija ziņoja par raķešu uzbrukumu Ainasadas aviobāzei Irākas rietumos un pavēstīja, ka tā bija Teherānas atriebība par Sulejmani nogalināšanu. 

Irānas Revolucionārā gvarde pēc tam brīdināja ASV un Vašingtonas reģionālos sabiedrotos neatriebties par šīm raķešu apšaudēm, jo uz ASV pretuzbrukumu tikšot dota "vēl graujošāka atbilde".

"Mēs brīdinām visus Amerikas sabiedrotos, kas piešķīruši savas bāzes tās teroristu armijai, ka jebkura teritorija, kas ir sākumpunkts agresīviem aktiem pret Irānu, būs pakļauta uzbrukumiem," paziņoja Revolucionārā gvarde, kas arī izteica draudus Izraēlai.

Revolucionārā gvarde vēlāk pavēstīja, ka Ainasadas aviobāze pēc šī uzbrukuma ir "pilnīgi sagrauta".

Baltais nams informēja, ka ASV prezidents Donalds Tramps "uzmanīgi novēro situāciju un konsultējas ar savu nacionālās drošības komandu".

Pēc ziņām par šo uzbrukumu pieauga naftas cenas. Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena pieauga par vairāk nekā 4,5% līdz 65,54 ASV dolāriem par barelu, bet pēc tam nedaudz samazinājās.

pievienota 6.rindkopa

Top komentāri

Pepe
P
Sakarā ar ģenerāļa Suleimanī nogalināšanu Irānas mullas izsludināja 3 dienu sēras. Vakar sērotāju pūlis samina līdz nāvei 56 cilvēkus un ievainoja vairāk nekā 200. Cik ilgas sēras tiks izsludinātas sakarā ar šo cilvēku nāvi? Un otrs jautājums: vai valsts, kuras iestādes nespēj nodrošināt elementāru kārtību, drīkst pretendēt uz atomieročiem?
ekharts
e
Kā ir,A.Pabrik,joprojām gaidīs norādījumus no Vašingtonas?
oskars
o
ja cietis kads no latvijas karevjiem , tad Pabrikam butu janosaujas ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits