Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irāna gatavojas daļēji izstāties no kodolvienošanās ar pasaules lielvarām

Irānas prezidents Hasans Ruhani trešdien plāno paziņot par daļēju Teherānas izstāšanos no kodolvienošanās ar pasaules lielvarām, pirmdien vēsta ziņu aģentūras Isna un Tasnim.

Paredzams, ka izskaidrot šādu lēmumu viņš varētu tiešraides intervijā raidorganizācijai Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) trešdienas vakarā. Laiks paziņojumam izvēlēts dienā, kad apritēs gads, kopš ASV prezidents Donalds Tramps pavēstīja par izstāšanos no 2015.gadā noslēgtās vienošanās, norāda aģentūras.

Irānas prezidenta birojs šādu informāciju pagaidām nav apstiprinājis.

Saskaņā ar minēto vienošanos Irāna apņēmās ierobežot savu kodolprogrammu, apmaiņā pret to saņemot sankciju atvieglojumus, taču Trampa administrācija pērn no tās izstājās un pakāpeniski atjauno sankcijas pret Teherānu, tai skaitā embargo Irānas vitāli svarīgajai naftas nozarei.

Līdz šim Vīnē bāzētā Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra (IAEA) vairākos ziņojumos apliecinājusi, ka Irāna savu saistību pusi ievēro un būtiski ierobežojusi savas kodolaktivitātes.

Pārējās valstis, kas parakstīja šo vienošanos - Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija -, centušās atturēt Teherānu no tās izstāties, neraugoties uz ASV sankcijām.

Otrdien Briselē paredzēta Irānas un šo valstu amatpersonu tikšanās, kurā, domājams, tiks diskutēts par iespējamu mehānismu, kas ļautu apiet ASV sankcijas, izvairoties no tiešām naudas plūsmām starp Irānas un Eiropas kompānijām, kuras uztur biznesa attiecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits