Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Islāmistu saukļi Sīrijas protestos izraisa opozīcijas kritiku

Protesta demonstrācijās, kas Sīrijā tiek rīkotas pēc piektdienas lūgšanām mošejās, arvien biežāk izskan islāmistu saukļi, un šī tendence izpelnījusies Sīrijas jau tā sašķeltās opozīcijas kritiku.

Sociālā tīkla Facebook lapā Sīrijas revolūcija 2011 aktīvisti jau nemieru sākumā izveidoja aptauju, lai izraudzītos lozungus piektdienas demonstrācijām. Tomēr tādi saukļi kā "Uzvara no Dieva", "Dieva uzvara ir tuvu" un "Islāma armijas, atbrīvojiet mūs" neviendabīgajā opozīcijā, kurā ir kā Musulmaņu brālība un nacionālisti, tā liberāļi un neatkarīgie disidenti, izraisījusi kritiku.

Reliģiskie lozungi "apliecina, ka opozīcijā iestājies politisko ideju bankrots", uzskata Sīrijas aktīvists un žurnālists Kinans Ali.

Hamas aktīvists Abdulkarims Karmans viņam piekrīt. "Esmu pārliecināts musulmanis, bet islāmistu lozungi dumpī nevienam nenāk par labu un tie nevienu nepārstāv," sacīja aktīvists. "Mums ir vajadzīgi lozungi, kuriem ir politisks saturs Sīrijas un starptautiskajai sabiedrībai."

Islāmistu saukļiem ir negatīva ietekme uz demonstrācijām, druzu pilsētā Suveidā apliecināja aktīvists Jusefs aš Šami. "Tie daudzos Sīrijas apvidos protestus padarījuši vājākus," norādīja aktīvists. "Lielākās demonstrācijas notika tad, kad galvenā uzmanība bija lozungam "Sacelšanās visu sīriešu labā"."

Aktīvisti arī apšauba Facebook aptauju autentiskumu, sakot, ka tās nav zinātniskas. Pakļaujoties spiedienam, lielākā opozīcijas grupējumu koalīcija - Stambulā bāzētā Sīrijas Nacionālā padome - solījusi tīklā Facebook izveidot jaunu aplikāciju, kas nodrošinātu "caurspīdīgu" balsošanu, liedzot vienam tīmekļa lietotājam balsot vairākkārt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits