Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Izraēla: Starptautiskajai sabiedrībai Sīrijā ir jāveic masīva intervence

Starptautiskajai sabiedrībai Sīrijā ir jāīsteno "masīva intervence", lai nepieļautu, ka šis konflikts pārņem Libānu un Irāku, ceturtdien sacīja Izraēlas ārlietu ministra vietnieks Denijs Ajalons.

"Jo ilgāka gaidīšana, jo lielāks tur būs haoss un vairāk upuru," brīdināja amatpersona. "Nav daudz kā tāda, ko varētu darīt Izraēla. Tas ir atkarīgs no Sīrijas tautas, Rietumiem un Krievijas - rast risinājumu, lai slaktiņi tiktu apturēti."

"Mums ir vajadzīgs viss komplekss - Bosnijas modeļa starptautiskās sabiedrības masīva intervence, komandā ir jābūt Krievijai, Asads un viņa ģimene ir jāapžēlo," skaidroja Ajalons. "Pastāv briesmas, ka konflikts var pārsviesties uz Libānu un Irāku - divām valstīm, kas ir kā Sīrijas spoguļattēls."

Oficiāli Izraēlas un Sīrijas starpā joprojām ir karš, tomēr ap abu valstu starpā noteikto pamiera līniju jau gadiem ilgi pamatā valda miers. Sākoties nemieriem Sīrijā pērnā gada martā, Izraēlas amatpersonas publiski tikpat kā neizteicās par šo konfliktu, tostarp eksperti norādīja, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada gāšana Izraēlai nāktu par sliktu.

Savukārt pēdējo mēnešu laikā Izraēlas politiķi vairākkārt izteikušies, ka Asada krišana ir laika jautājums, piedāvājuši humāno palīdzību un pauduši cerību, ka Damaskas režīma sabrukums vājinātu arī Izraēlas lielākā ienaidnieka - Irānas - pozīcijas.

Izraēlas prezidents Šimons Peress šomēnes mudināja starptautisko sabiedrību apturēt asinsizliešanu Sīrijā un pauda cerību, ka nemiernieki savā cīņā "gūs uzvaru".

"Mēs nevaram palikt vienaldzīgi, redzot mazos zārkus, kuros atrodas bērnu līķi. Slaktiņi ar katru dienu kļūst briesmīgāki. Tas ir apkaunojoši. Es izjūtu dziļu cieņu pret nemierniekiem, kas dodas pretī lodēm, un es ceru, ka viņi uzvarēs," sacīja prezidents.

Arī Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu šomēnes pauda nosodījumu mierīgo iedzīvotāju slaktiņiem Sīrijā, vainojot arī Irānas režīmu un Libānas šiītu grupējumu Hizbollah, ka tie palīdz Damaskai nevainīgu iedzīvotāju slepkavošanas darbā.

"Mēs redzam, kas notiek Sīrijā. Tie vienkārši ir civiliedzīvotāju, bērnu un gados vecu cilvēku slaktiņi," iknedēļas valdības sēdē Jeruzalemē sacīja premjers. "Sīrijas valdība un tie, kas tai palīdz - Irāna un "Hizbollah" -, atklājuši savu patieso seju, ka viņi ir "ļaunuma ass". Tādā vidē mēs dzīvojam."

Tostarp oficiālā Damaska pēdējo plašu rezonansi izraisījušo slaktiņu sarīkošanā vaino bruņotos opozīcijas grupējumus, kas ar mierīgo iedzīvotāju masu slepkavībām grib izprovocēt ārvalstu militāru intervenci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits