Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Izraēlas ministrs: Hamās kā militārs formējums vairs nepastāv

Palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" militārajām spējām 11 mēnešus ilgā kara laikā nodarīti būtiski zaudējumi, un tas kā militārs formējums Gazas joslā vairs nepastāv, otrdien žurnālistiem paziņojis Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants.

""Hamās" kā militārs formējums vairs nepastāv, "Hamās" ir iesaistīts partizānu karā, un mēs turpinām cīņu ar "Hamās" teroristiem un vajājam "Hamās" vadību," norādīja ministrs.

Galants arī apliecināja savu atbalstu tam, lai tiktu panākta vienošanās par ķīlnieku atbrīvošanu Gazas pamiera vienošanās pirmajā posmā, sakot, ka tas dotu Izraēlai "stratēģisku iespēju" risināt citas drošības problēmas.

Aicinot starptautisko sabiedrību turpināt vērst spiedienu uz "Hamās", lai panāktu vienošanos, Galants sacīja, ka stingri atbalsta ASV prezidenta Džo Baidena 31.maijā izziņoto trīs posmu pamiera vienošanos, paužot cerību, ka, balstoties tajā, tiks panākta kara izbeigšana.

"Izraēlai būtu jāpanāk vienošanās, kas ļautu panākt pārtraukumu uz sešām nedēļām un atgūt ķīlniekus," pirmdien savā birojā notikušajā sēdē žurnālistiem sacīja Galants. Viņa izteikumi publicēti otrdien.

Galants ir viens no Izraēlas līderiem, kam bijuši konflikti ar premjerministru Benjaminu Netanjahu par kara politiku.

Ministrs privāti teicis parlamenta komisijai, ka ķīlnieku atbrīvošanas vienošanās "kavējas... daļēji Izraēlas dēļ", pagājušajā mēnesī vēstīja Izraēlas mediji.

Netanjahu birojs apsūdzēja Galantu par "pret Izraēlu vērsta naratīva" pieņemšanu.

Galants sacīja, ka Izraēlas militārais spiediens Gazā ir radījis "nepieciešamos apstākļus" pamiera līgumam.

Baidens iepazīstināja ar trīs posmu plānu, kas paredzētu sākotnēji uz sešām nedēļām apturēt kaujas un "Hamās" atbrīvot ķīlniekus apmaiņā pret zināma skaita Izraēlas cietumos ieslodzīto palestīniešu atbrīvošanu.

Viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem bijusi Netanjahu uzstājīgā prasība saglabāt karaspēku pie Gazas joslas robežas ar Ēģipti, zemes joslā, kas pazīstama kā Filadelfi koridors.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits