Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izraēlas ministrs intervijā radio sūta Eiropas Savienību ellē

Izraēlas enerģētikas ministrs Juvals Steinics ceturtdien, atbildot uz Eiropas Savienības (ES) kritiku par spēku pielietošanu pret palestīniešu protestētājiem, paziņojis, kas ES var iet ellē.

Intervijā vietējai radiostacijai 103 FM ministrs ne tikai pasūtīja ES uz elli, bet norādīja, ka Brisele var iet uz "tūkstošiem trūkstošiem" šādu vietu.

"Tā ir (..) augstākā liekulība. Eiropas Savienība tagad pielien Irānai un palīdzēs šai valstij, neskatoties uz ASV sankcijām," piebilda Steinics.

ES trešdien aicināja izmeklēt apgalvojumus, ka Izraēlas policists salauzis kāju Izraēlas arābu aktīvista aizturēšanas laikā Haifā, kur notika demonstrācijas palestīniešu protestētāju atbalstam.

"Es sūtu ellē Eiropas Savienību, kas patiesībā nepārstāv Eiropas valstis. Tā ir organizācija, ko neviens nevada, bet kas dzīvo pati priekš sevis. ES ir mazāk draudzīga nekā Eiropas valstis, kas to veido," sacīja Steinics.

Protestos Gazas joslā līdzās robežai ar Izraēlu kopš 30.marta nogalināti vismaz 118 palestīnieši. Neviens izraēlietis šajās sadursmēs nav gājis bojā.

Visvairāk palestīniešu vienā dienā gāja bojā 14.maijā, kad ASV atklāja vēstniecību Jeruzalemē. Todien pie Gazas joslas robežas protestēja desmitiem tūkstoši cilvēku, no kuriem 62 zaudēja dzīvību, Izraēlas armijai pielietojot kaujas munīciju pret protestētājiem.

Izraēla paziņojusi, ka tā rīkojusies pašaizsardzības nolūkos, aizstāvot savas robežas un iedzīvotājus. Izraēlai atbalstu paudušas arī ASV, norādot, ka atbildība par vardarbību gulstas uz grupējumu Hamas, kurš atzinis, ka vairums no 14.maijā nogalinātajiem palestīniešiem bijuši Hamas locekļi.

 

Top komentāri

bet
b
"ES ir mazāk draudzīga nekā Eiropas valstis, kas to veido," sacīja Steinics. Tas ir tāpēc, ka ES ir diktatūra, bet Eiropas valstis ir demokrātijas. Un ir cilvēki, kas grib vājināt valstis, lai stiprinātu diktatūru.
solon
s
Izraēla būtu jāizolē no starptautiskās sabiedrības kā traks, asinskārs suns!!!
Trollis JT
T
Juvals Steinics ir izteicies precīzi, saprotami un pareizi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits