Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Katara: Izraēlas un Hamās sarunas ir iestigušas

Izraēlas un palestīniešu grupējuma Hamās sarunas par pamieru Gazas joslā un ķīlnieku atbrīvošanu ir iestigušas, trešdien atzina Kataras premjerministrs.

"Mēs šobrīd esam ļoti sensitīvā posmā ar zināmu iestigšanu, un mēs darām, cik vien ir iespējams, lai šo iestigšanu risinātu," ar Rumānijas premjerministru Marčelu Čolaku kopīgajā preses konferencē sacīja šeihs Mohammeds bin Abdurrahmans Al Tani.

Katara līdz ar ASV un Ēģipti vairākas nedēļas ir iesaistītas kuluāru sarunās, cenšoties panākt pamieru Gazas joslā un "Hamās" Izraēlā sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu apmaiņā pret palestīniešu ieslodzīto atbrīvošanu no Izraēlas cietumiem.

Sarunvedēji cenšas "panākt virzību uz priekšu un izbeigt ciešanas, ko pieredz cilvēki Gazā, un panākt ķīlnieku atgriešanos," sacīja šeihs Mohammeds.

Vidutāji cerēja, ka pamieru izdosies panākt vēl pirms ramadāna sākuma, tomēr sarunu progresa ceļā arvien radās šķēršļi, un musulmaņu gavēņa mēnesī, kas noslēdzās pagājušajā nedēļā, karadarbība turpinājās.

Turklāt pieaugušas bažas, ka līdz ar Irānas 13.aprīļa raķešu un dronu uzbrukumu Izraēlai sešus mēnešus ilgstošais Gazas karš var pāraugt reģionālā konfliktā.

Kataras premjers Dohā sacīja, ka "no šī kara paša sākuma brīdinājis par konflikta loka paplašināšanos, un tagad mēs redzam konfliktus dažādās frontēs".

"Mēs pastāvīgi aicinām starptautisko sabiedrību uzņemties atbildību un apturēt šo karu," viņš piebilda.

Gazas joslas iedzīvotāji dzīvo "aplenkumā un badā", bet humānā palīdzība tiek izmantota kā "instruments politiskajai šantāžai", sacīja premjers.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits