Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Krievija ANO septīto reizi izmanto veto tiesības par labu Sīrijas režīmam

Krievija un Ķīna izmantojusi savas veto tiesības ANO Drošības padomē, lai bloķētu jaunu sankciju noteikšanu Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīmam saistībā ar iespējamu ķīmisko ieroču izmantošanu Sīrijas pilsoņu karā, vēsta BBC.

Krievija šādu soli Sīrijas režīma labā spērusi jau septīto reizi, ziņo aģentūra Reuters, bet Ķīna Krieviju šajā jautājumā atbalstīja sesto reizi.

Krievija pamatojusi, ka ASV, Francijas un Lielbritānijas izstrādātā rezolūcija, ar kuru pret Sīrijas režīmu tiktu noteiktas jaunas sankcijas, kaitētu ANO vadītajām miera sarunām, kuras aizvadītajā nedēļā sākās Ženēvā.

Par rezolūcijas apstiprināšanu balsoja deviņas ANO Drošības padomes valstis. Pret to vēl iestājās Bolīvija, kamēr Etiopija, Ēģipte un Kazahstāna atturējās. 

Lai rezolūciju pieņemtu, nepieciešamas deviņas balsis "par", taču ar nosacījumu, ka nedz ASV, nedz Francija, Krievija, Lielbritānija vai Ķīna neizmanto savas veto tiesības.

Ja rezolūcija tiktu pieņemta, tā liegtu pārdot helikopterus Sīrijai, kā arī noteiktu sankcijas pret 11 Sīrijas virsniekiem un amatpersonām, un 10 cilvēku grupām, kuras ir saistītas ar ķīmisko ieroču lietošanu.

Sīrijas režīma spēki vairākkārt apsūdzēti ķīmisko ieroču izmantošanā. 2013. gadā Sīrijas režīms saskaņā ar ASV un Krievijas panāktu vienošanos piekrita iznīcināt savus ķīmisko ieroču krājumus, taču arī pēc tam fiksēta šo ieroču izmantošana. Sākotnēji Bašāra el Asada režīms apsūdzības noraidīja, taču gan ANO, gan neatkarīgās organizācijas izmeklēšanā noskaidroja, ka vēl 2015. gadā Sīrijas valdības spēki trīs reizes pielietojuši ķīmiskos ieročus.

(pievienota priekšpēdējā rindkopa)

 

 

 

 

Top komentāri

reptilis
r
Lai arī ,kā man nepatīk Putins,bet man vēl vairāk nepatīk reliģiskie fanātiķi ,kuri karo pret diktatoru Asadu.....Kadafi Lībijā nometa un? Tur ir miers un demokrātija? Pēc manām domām visām šitām augsti garīgajām valstīm vajadzētu ""žogu""apkārt un ,lai riktīgi izkaujās un noskaidro,kurš ""garīgāks"":))) eiropieši divos Pasaules karos skaidrojās,kamēr saprata....
pareizi
p
Jāaizstāv likumīga vara pret Islama valsti, alkaidu u. c. teroristiem
Ezis
E
Pareizs lēmums. Asads var patikt/nepatikt, bet uzliekot Sīrijai sankcijas, ieguvēji būs islama valsts, bet zaudētāji - Sīrijas tauta un ES, kur atkal ieplūdīs migrantu bari.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits