Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Krievija draudējusi arī slēgt saziņas kanālu darbības koordinācijai ar ASV, veicot operācijas Sīrijas gaisa telpā

Krievija brīdina: ASV lidmašīnas Sīrijā nu ir potenciālie mērķi

Pēc tam, kad ASV iznīcinātājs F/A-18E Super Hornet notrieca Sīrijas režīma bumbvedēju Su-22, Krievija nākusi klajā ar brīdinājumu, ka nu jebkura lidmašīna no ASV vadītās koalīcijas, kas atradīsies gaisa telpā uz rietumiem no Eifratas upes, var tikt uztverta kā potenciāls mērķis, raksta The Guardian.

Jāatgādina, ka ASV notrieca Sīrijas kara lidmašīnu pēc tam, kad tā bija nometusi bumbas uz ASV atbalstīto Sīrijas Demokrātisko spēku pozīcijām Rakas provincē. Tā bija pirmā reize kopš 1999. gada, kad ASV iznīcinātāji notriekuši citas valsts bruņoto spēku lidmašīnu.

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Sergejs Ribakovs notikušo nodēvējis par "agresijas aktu" un kritizējis ASV par starptautisko likuma normu pārkāpšanu.

Krievija paziņoja, ka jebkurš koalīcijas lidaparāts, tātad arī ASV lidmašīnas, kas lidos uz rietumiem no Eifratas, tiks izsekots kā potenciāls mērķis - gan ar kara lidaparātiem, gan raķešu sistēmām -, taču neminēja to, vai ir reāls scenārijs, kad pret kādu no koalīcijas lidaparātiem tik tiešām tiek pielietots spēks, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Krievijas ārlietu ministrija brīdinājusi, ka pēc notikušā pārtrauks darbības koordināciju ar ASV - šim nolūkam pirms astoņiem mēnešiem tika ieviesta speciāla komunikācijas līnija, lai tādējādi izvairītos no iespējamām ASV un Krievijas kara aviācijas sadursmēm un citiem bīstamiem incidentiem Sīrijas gaisa telpā. Vēl pirmdien ASV ģenerālis Džozefs Danfords apgalvoja, ka komunikācija ar Krieviju nav pārtraukta un minētais kanāls tiks izmantots, lai deeskalētu situāciju pēc Sīrijas Su-22 notriekšanas.

"Esmu pārliecināts, ka mēs aizvien uzturam kontaktus starp koalīcijas komunikācijas centru un Krievijas operāciju centru. Domāju, ka sliktākais, ko jebkura no pusēm tagad var izdarīt, ir uz notikušo reaģēt pārspīlēti saasināti," uzskata Danfords.

Jāatgādina, ka Krievija jau reiz draudēja komunikācijas kanālu slēgt - tas notika aprīlī pēc tam, kad Tramps deva "zaļo gaismu" plaša mēroga raķešu triecienam, vērstam pret Sīrijas režīma aviobāzi. Toreiz Maskava neīstenoja draudus un kanāls sarunām starp abām lielvarām palika atvērts.

Top komentāri

ZUS
Z
Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Sergejs Ribakovs notikušo nodēvējis par "agresijas aktu" un kritizējis ASV par starptautisko likuma normu pārkāpšanu.?????????????? NOPIETNI? TAD KĀ SAPRAST KRIEVIJAS IEBRUKUMU KRIMĀ!??? WTH PILNĪGĀKIE PAMUĻĶI.
Vasja
V
hi, hi, hi Krievijas cekisti, nacisti nespej samierinaties ar to, ka Krievija ir zaudejusi ietekmi Eiropa, jo lidz 1990. gadam Krievijas okupacija atradas puse Eiropas kontineta. Krievija ir zaudejus 14 okupetas republikas, ja kas, bez Ukrainas Krievija nekad nebus velikaja derzava ka vina to kladzinaja. Krievija, kura ir nabadziga valsts, megina sevi pielidzinata bagatajai, izcilajai un varenajai ASV valstij un tas ir tiesam smiekligi un tragikomiski ka krievi sevi pazemo..
Hardijs
H
Loti ceru, ka ASV nenobisies no krievu okupantiem, teroristiem un iznicinas visas Krievijas lidmasina, kursas slepkavo Sirija bandita, slepkavas Asada pretiniekus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits