Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Krievija turpinās Sīrijas operāciju Asada spēku atbalstam

Krievija trešdien paziņoja, ka tā Sīrijā turpina atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara el Asada bruņotajiem spēkiem. Maskava arī noraidījusi apsūdzības, ka Damaska būtu vainojama ķīmisko ieroču uzbrukumā Idlibas provincē.

"Krievija un tās bruņotie spēki turpina operāciju pretterorisma operācijas atbalstam, lai atbrīvotu valsti, ko veic Sīrijas bruņotie spēki," žurnālistiem sacīja Kremļa pārstāvis sakariem ar presi Dmitrijs Peskovs.

Nemiernieku kontrolētajā Idlibas provinces Hān Šeihūnas pilsētā Sīrijas ziemeļrietumos otrdien notika uzlidojums, kura laikā izplatījās indīga gāze. Tā rezultātā dzīvību zaudējuši 72 cilvēki.

Sīrijas opozīcija vaino šajā uzbrukumā Asada armiju, kas savukārt noliedz savu saistību ar to un apsūdz "teroristu grupējumus" "ķīmisku un toksisku vielu" lietošanā.

Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien paziņoja, ka Sīrijas aviācija veikusi uzlidojumu "teroristu noliktavai", kurā atradušās toksiskas vielas.

ASV, Francija un Lielbritānija ANO Drošības padomē iesniegušas rezolūcijas projektu, pieprasot izmeklēšanu pilnā apmērā.

Peskovs trešdien sacīja, ka Krievija "mazākais izklāstīs argumentus, kas ir balstīti mūsu Aizsardzības ministrijas sniegtajā informācijā".

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits