Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kurdu protestos Turcijā gājuši bojā vismaz 14 cilvēki

Pagājušajā diennaktī Turcijā notikušajos kurdu protestos pret valdības bezdarbību pret _Islāma valsts _džihādistu uzbrukumu Sīrijas kurdu pilsētai Kobanei gājuši bojā vismaz 14 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Daudzās Turcijas pilsētās notikušajos protestos, kuros izraisījās protestētāju sadursmes ar policiju, vēl daudzi cilvēki ievainoti.

Astoņi cilvēki gājuši bojā Turcijas lielākajā kurdu pilsētā Dijarbakirā, kur notika visintensīvākie protesti, informēja vietējās amatpersonas.

Protestētāju un policijas sadursmes nodarījušas pilsētā plašus postījumus, tostarp aizdedzināti autobusi un izdemolēti veikalu skatlogi.

Protesti prasījuši cilvēku dzīvības arī Mardinā, Siirtā, Batmanā un Mušā. Visas minētās pilsētas atrodas Turcijas dienvidaustrumos.

Sperot pēdējos gados nepieredzētu soli, Ankara izvietojusi karavīrus Dijarbakiras, Mardinas un Vanas ielās, kur noteikta komandanta stunda.

Dijarbakirā arī slēgtas skolas un atcelti avioreisi, ziņo mediji.

Protesti pret valdības bezdarbību pret Islāma valsts džihādistu uzbrukumu Kobanei, kas atrodas pie Sīrijas-Turcijas robežas, sākās jau pirmdienas naktī, bet naktī uz trešdienu pārauga vardarbībā.

Protesti notika arī Ankarā un Stambulā, kur policijai nācās pielietot asaru gāzi un ūdensmetējus, lai savaldītu saniknotos kurdu protestētājus.

Turcijas Taisnības un attīstības partijas (AKP) kontrolētā valdība līdz šim nav vērsusies militāri pret Islāma valsts džihādistiem, kas iebrukuši pilsētā līdzās Turcijas robežai.

Turcijas lielākā kurdu tiesību atbalstītāju partija - Tautas demokrātiskā partija (HDP) - pirmdien vakarā aicināja valsts iedzīvotājus rīkot protestus "pret Islāma valsti un AKP nostāju Kobanes jautājumā".

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu sacījis, ka Turcija darīs visu, kas ir nepieciešams, lai nepieļautu Kobanes krišanu.

Kurdi apsūdz Ankaru, ka tā mierīgi noskatās uz džihādistu uzbrukumu pilsētai, kaut arī līdzās robežai ir izvietoti vairāki desmiti Turcijas tanku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits