Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Latvija Sīrijas krīzē cietušajiem sniegs atbalstu ar 50 000 eiro iemaksu ANO fondā

Lai apliecinātu solidaritāti ar Sīrijas krīzē cietušajiem, valdība šodien vienojās veikt iemaksu 50 000 eiro apmērā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Augstā komisāra bēgļu jautājumos Reģionālā reaģēšanas plāna palīdzības fondā Sīrijas bēgļiem.

Paredzēts, ka iemaksas nodrošināšanai Finanšu ministrijai no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" būs jāpiešķir Ārlietu ministrijai 50 000 eiro.

Ārlietu ministrijā skaidroja, ka politiskā risinājuma neesamība Sīrijā veicina vardarbību, sistemātiskus starptautisko humāno tiesību un cilvēktiesību pārkāpumus, ietekmē politisko, drošības un humāno situāciju reģionā, rada migrācijas slogu Sīrijas kaimiņvalstīm, kā arī veicina arvien lielāku patvēruma meklētāju plūsmu uz Eiropu. Starptautiskā sabiedrība strādā pie politiskā risinājuma, kā rezultātā nākamā starptautisko spēlētāju sarunu kārta Sīrijas jautājumā plānota šā gada 25.janvārī ANO, Ženēvā.

Tikmēr šā gada 4.februārī Londonā plānota jau ceturtā donoru konference "Atbalsts Sīrijai un reģionam", kam būs būtiska nozīme starptautiskā finansiālā atbalsta nodrošināšanai. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) jau pagājušajā nedēļā, uzrunājot Saeimas Ārlietu komisijas deputātus, norādīja, ka Latvija konferences laikā var nākt klajā ar savu piedāvājumu, kas būs atbilstošs valsts iespējām.

Ministrs klātesošajiem deputātiem tolaik norādīja, ka humānā palīdzība, kas tiek sniegta Sīrijai, ir absolūti nepietiekama un tā ne vienmēr var tikt piegādāta līdz adresātam. "Pašā Sīrijā un ārpus tās esošajās bēgļu nometnēs trūkst pārtikas, medikamentu, tādēļ tiek rīkotas dažādas konferences," sacīja Rinkēvičs.

Ministrs arī apliecināja, ka arī Latvija piedalīsies ar savu ieguldījumu, taču tas notiks atbilstoši valsts iespējām. "Tā gan nebūs kārtējā naudas savākšanas konference, drīzāk kā diskusiju forums ilgākai stratēģijai, lai tiktu galā ar katastrofu," zināja teikt ministrs.

Jau vēstīts, ka ANO aģentūras lūgušas piešķirt tām 7,73 miljardus dolāru (7,13 miljardus eiro) humāno operāciju finansēšanai Sīrijā un ārpus tās. ANO humānās un attīstības aģentūras lūgumu starptautiskajai sabiedrībai izplatījušas pirms Londonā 4.februārī paredzētās Sīrijas donoru konferences.

Nauda tiks piešķirta palīdzības operāciju finansēšanai Sīrijā un ārpus tās. Nedaudz vairāk par 4,5 miljardiem dolāru nepieciešami 4,7 miljoniem sīriešu, kas bēguši uz kaimiņvalstīm, bet 3,2 miljardi nepieciešami 13,5 miljoniem cilvēku, kas pārvietoti valsts iekšienē.

Februārī paredzētā Sīrijas konference "būs iespēja izgaismot konflikta ietekmi uz cilvēkiem, it īpaši sievietēm, meitenēm un jauniešiem", sacīja ANO ģenerālsekretāra vietnieks humānajos jautājumos Stīvens O'Braiens.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 260 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits