Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Medvedevs: Sīrijas prezidentam jāīsteno reformas vai jāpamet amats

Ja Sīrijas prezidents Bašars al Asads valstī nespēs īstenot reformas, kas apmierinātu opozīciju, viņam amats ir jāpamet, piektdien sacīja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

"Krievija, tāpat kā citas valstis vēlas, lai Sīrija izbeigtu asinsizliešanu un pieprasa Sīrijas vadībai veikt nepieciešamās reformas," sacīja Medvedevs. "Ja Sīrijas vadība nespēj īstenot šīs reformas, tai ir jāaiziet. Tomēr to neizlems NATO vai atsevišķas Eiropas valstis, bet gan Sīrijas tauta un vadība."

Atbilstoši Asada trešdien parakstītajam dekrētam Sīrijā 12.decembrī notiks vietējo padomju vēlēšanas. Kā ziņu aģentūrai SANA paskaidroja vietējās administrācijas ministrs Ibrahims Galavandži, šis lēmums apstiprina vadības apņēmību sarīkot vēlēšanas līdz 2011.gada beigām, kā jau tas iepriekš ticis solīts.

Pirms trim dienām Krievija un Ķīna, izmantojot savas veto tiesības, apturēja Sīrijas rezolūcijas pieņemšanu ANO Drošības padomē, to argumentējot ar pieļāvumu, ka vēršanās pret Sīrijas režīmu iedrošinātu protestētājus ķerties pie vardarbības.

Kā paskaidroja Medvedevs, lēmumu uzlikt veto ietekmējusi arī NATO kampaņa Lībijā, pret kuru Krievija iebilda, taču nebloķēja martā notikušajā balsojumā ANO Drošības padomē.

Medvedevs arī brīdināja, ka arī turpmāk būs pret jebkādu rīcību, kas, viņaprāt, būs domātas režīmu gāšanai, kuriem ir domstarpības ar Rietumiem. "Krievija arī turpmāk būs pret mēģinājumiem caur Drošības padomi leģitimizēt vienpusējas sankcijas, kuru mērķis ir gāzt dažādus režīmus," sacīja Medvedevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits