Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

NATO sāk Patriot raķešu izvietošanu Turcijā

NATO piektdien sāka zenītraķešu Patriot bateriju izvietošanu Turcijas pierobežā ar Sīriju, apliecināja ASV spēku pavēlniecība Eiropā (EUCOM). Turcijā ieradušās ASV militārpersonas un turp nogādāts arī aprīkojums, kas nepieciešams Patriot bateriju uzstādīšanai.

Lai apkalpotu divas Patriot baterijas, uz Turciju tuvāko dienu laikā dosies ap 400 ASV karavīru. Šomēnes arīdzan plānots nogādāt Turcijā papildu aprīkojumu. Kopumā Turcijā tiks izvietotas sešas Patriot baterijas - divas nodrošinās ASV, divas Vācija, bet vēl divas piegādās Nīderlande.

Jau ziņots, ka NATO aizvadītā gada novembrī atbalstīja Turcijas lūgumu izvietot tās pierobežā ar Sīriju zenītraķešu Patriot baterijas, "lai aizsargātu Turcijas iedzīvotājus un teritoriju un veicinātu krīzes deeskalāciju gar alianses robežu".

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) datiem tajā dzīvību ir zaudējuši 46 000 cilvēku - abu pušu karotāji un mierīgie iedzīvotāji. Atbilstoši oficiālās Damaskas datiem bojāgājušo skaits ir ievērojami mazāks. Savukārt saskaņā ar ANO datiem Sīrijas konflikts izdzēsis jau vairāk nekā 60 000 cilvēku dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits