Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Putins izvairās paust tiešus pārmetumus par notriekto Krievijas lidmašīnu

Krievijas Aizsardzības ministrija incidentā, kad ar Sīrijas pretgaisa aizsardzības raķeti notriekta Krievijas militārā lidmašīna, nekavējās vainot Izraēlu, norādot, ka tā veikusi bīstamu provokāciju un ka tās iznīcinātāji faktiski "iespieduši" Krievijas lidmašīnu ugunslīnijā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc tikšanās ar Ungārijas premjeru Viktoru Orbānu gan savos izteikumos nebija tik tiešs, norādot, ka notriekšana ir "nejaušu apstākļu sakritības rezultāts".

Krievijas Aizsardzības ministrija pēc notikuma draudējusi, ka Izraēlai jārēķinās ar atmaksu, taču Putins ar savu komentāru, šķiet, demonstrē centienus situāciju deeskalēt.

"Šajā gadījumā visticamākais šķiet tas, ka incidents noticis traģiskas nejaušu apstākļu sakritības rezultātā, jo Izraēlas lidaparāti nenotrieca mūsu lidmašīnu. Tomēr mums nopietni jāizpēta situācija, lai uzzinātu, kas patiesi noticis," Putins paziņoja žurnālistiem pēc sarunas ar Orbānu.

Putins norādīja, ka Krievijas atbilde būs tāda, ka Kremlis darīs visu, lai garantētu Krievijas militārpersonu drošību Sīrijā.

Jāatgādina, ka Il-20 izlūklidmašīna ar 15 Krievijas karavīriem uz klāja notriekta ar Krievijas sabiedrotās Sīrijas režīma bruņoto spēku izšautu raķeti.  

Top komentāri

Puķina preses sekretārs
P
Aptirsās !
zvirbulēns
z
Īstā sīriešu tautas mīlestība pret Pūķina avantūru Sīrijā kā uz delnas. :)
realitāte atnāca negaidīta
r
Kā tad tā, sorķīrā nevienu nesolīs močīt? Alfa samecam biksiņas pilnas? Jā, viena lieta kaut kādā Volgodonskā spridzināt pašam savu iedzīvotāju mājas, ar stekiem dauzīt studentiņu un pensionāru protestus, bumbot civiliedzīvotājus Sīrijā, cita dabūt pa zobiem no lieliski apbruņota un motivēta pretinieka, kuru komandē nevis apdirsušies cietuma gaiļi, bet kaujās rūdīti armijas speciālisti, uz kuriem cietuma ponti nedarbojas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits