Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Pēdējo dienu laikā aplenkto ciematu pametuši simtiem kaujinieku un viņu ģimenes locekļu

SDF: Vairāki tūkstoši aplenktu džihādistu noliek ieročus

Vairāk nekā 3000 teroristu grupējuma Islāma valsts kaujinieku nolikuši ieročus un padevušies, noritot cīņām par pēdējo nozīmīgo grupējuma kontrolēto teritoriju, apgalvo ASV atbalstīto Sīrijas demokrātisko spēku (SDF) kaujinieku pārstāvis Mustafa Bali.

"Kopš vakardienas padevušies jau 3000 Islāma valsts kaujinieku," vietnē Twitter paziņoja kurdu vadītā grupējuma pārstāvis Bali. Baguzā nocietinājušies džihādisti esot padevušies pēc trīs naktis ilgušas smagas apšaudes.

Apšaudei, kas ilga visu otrdienas nakti, liecinieki bija arī raidorganizācijas CNN filmēšanas komanda. SDF pārstāvis Bali norādījis, ka "izšķirošais brīdis ir tuvāk nekā jebkad iepriekš," taču detalizētāku informāciju par turpmākajiem plāniem ciema atbrīvošanā no Islāma valsts kaujiniekiem nesniedza. 

CNN reportieris no notikuma vietas klāstīja, ka papildus artilērijas apšaudei un gaisa triecieniem regulāri notiek apšaudes arī ar vieglajiem ieročiem un lēsa, ka lielākā daļa cilvēku, kas nolēmuši padoties - gan kaujinieki, gan viņu ģimenes locekļi -, aplenkto ciemu jau pametuši, bet atlikušie nocietinājušies un acīmredzami grasās cīnīties līdz beigām. 

Iepriekš tika lēsts, ka Baguzā varētu būt palikuši vien ap 500 kaujinieku un 1500 viņu ģimenes locekļu, bet pēc kaujas sākuma tapa skaidrs, ka cilvēku skaits Baguzā ir krietni lielāks. 

Šī ir jau trešā reize, kad SDF mēģina ieņemt konkrēto teritoriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits