Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sīrijā notikušas sīvas kaujas starp valdības spēkiem un opozīcijas atbalstītājiem

Turpinoties pret Bašara al Asada režīmu vērstajiem protestiem, Himsas provincē piektdien notikušas sīvas kaujas starp Sīrijas armiju un opozīcijas atbalstītājiem.

Valstij piederošā aģentūra SANA, atsaucoties uz armijas pārstāvi, ziņo, ka sadursmēs ar karavīriem, kas pārgājuši protestētāju pusē, Rastenā kritušas septiņas militārpersonas un policisti, bet 32 drošības spēku pārstāvji guvuši ievainojumus.

"Specifiskā operācijā armijas vienības veiksmīgi izpildījušas savu uzdevumu, aizturot vairākus bruņoto grupējumu locekļus [un] konfiscējot ieročus, sprāgstvielas un citu munīciju," aģentūra citē armijas pārstāvja teikto.

Tikmēr no Ratenas saņemtās ziņas liecina, ka kaujās ar drošības spēkiem iesaistījušies armijas dezertieri, kas mēģina aizstāvēt protestētājus.

Lai gan drošības spēki pamatā saglabā lojalitāti Asada režīmam, ap Rastenu, kas atrodas aptuveni 180 kilometrus uz ziemeļiem no Damaskas, dezertieri sākuši vaidot savas vienības.

No šī apvidus armijā tiek iesaukti sunnīti, kas sastāda Sīrijas bruņoto spēku ierindas sastāva pamatu, lai gan virsnieku vidū dominē alavītu sektas piederīgie. Pie šīs sektas pieder arī prezidents Asads.

Ratenas iedzīvotāji aģentūrai "Reuters" stāstījuši, ka cīņās ar valdības spēkiem iesaistījies vismaz tūkstotis dezertieru un bruņotu opozīcijas pārstāvju.

Tikmēr drošības spēki visas valsts teritorijā nogalinājuši vismaz 11 demonstrantus, kas pēc piektdienas lūgšanām atkal izgāja pilsētu ielās.

Saskaņā ar Londonā bāzētās organizācijas "Sīrijas cilvēktiesību uzraudzība" datiem visvairāk upuru ir Himsā un Hamā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits