Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sīrijas nemiernieki atzīst, ka viņu spēki ielenkti vienā no Alepo rajoniem

Sīrijas nemiernieki, kas Alepo cenšas atvairīt valdības karaspēka ofensīvu, otrdien apliecināja, ka viņiem beidzas munīcija, turklāt viņu atbalsta bastionu Salahedinas rajonā ielenkuši pretinieka spēki.

"Sīrijas armija Salahedinā cenšas mūs ielenkt no divām pusēm," par situāciju Alepo dienvidrietumu rajonā, kur jau nedēļu notiek sīvas cīņas, sacīja viens no nemiernieku komandieriem šeihs Tavfiks. Visā Salahedinā otrdien eksplodēja mīnmetēju un tanku šāviņi, bet nemiernieku karotāji bija spiesti meklēt patvērumu sapostītajās ēkās un šaurajās ieliņās.

Atsevišķās Salahedinas daļās iebraukuši tanki, turklāt nemiernieku pārvietošanos aizkavē uz jumtiem izvietojušies armijas snaiperi. Tā kā snaiperi izvietojušies arī līdzās Salahedinas galvenajam lokveida krustojumam, nemiernieki nevar saņemt papildspēkus un piegādes, sacīja nemiernieku komandieris Abu Ali. Viņš arī atzina, ka pirmdien pieci viņa vīri krituši, bet 20 ievainoti. Tomēr dumpinieki apgalvo, ka joprojām spējuši noturēt Salahedinas galvenās ielas, kas kļuvušas par fronti kaujās ar prezidenta Bašara al Asada spēkiem.

Tostarp Libānas telekanāls Al Manar, kuru kontrolē ar Damaskas režīmu un Irānu saistītais šiītu kaujinieku grupējums "Hizbollah", otrdien vēsta, ka Sīrijas valdības spēki Alepo esot aizturējuši Saūda Arābijas un Turcijas specdienestu virsniekus, kas pilsētā koordinējuši kaujinieku grupu darbību. Septiņi specdienestu virsnieki aizturēti pirms divām dienām, kad pie Alepo radio un televīzijas ēkas īstenota valdības karaspēka specoperācija, vēsta Al Manar.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar cilvēktiesību aizstāvju organizāciju datiem upuru skaits jau pārsniedzis 20 000, no kuriem lielākā daļa bijusi neapbruņotas civilpersonas. Rietumi un arābu valstis ar ANO Drošības padomes starpniecību cenšas panākt prezidenta Bašara al Asada aiziešanu no amata, uzskatot, ka tādējādi tiks apturēta vardarbība, taču viņu centienus bloķē Krievija un Ķīna, kas apgalvo, ka iejaukšanās no ārpuses Sīrijas konfliktā novedīšot pie konflikta eskalācijas. Sīrijas varas pārstāvji norāda, ka sastop lieliski bruņotu kaujinieku pretestību, kas saņemot palīdzību no ārzemēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits