Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sīrijas opozīcija: Pirmajā pusgadā pēc Asada režīma krišanas būs nepieciešami 60 miljardi dolāru

Pirmajā pusgadā pēc pašreizējā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma krišanas Sīrijas opozīcijai būs nepieciešami 60 miljardi dolāru (32,94 miljardi latu), lai nepieļautu valsts sabrukumu, trešdien pavēstīja ievērojamais sīriešu opozicionārs Sīrijas Nacionālās padomes vadītājs Džordžs Sabra.

Šie līdzekļi vajadzīgi atjaunošanas darbiem un sīriešu atbalstam, tostarp "mājokļu nodrošināšanai ļaudīm pēc 2,5 miljonu māju iznīcināšanas" bruņotajā konfliktā, Dubaijā notiekošajā Sīrijas nākotnei veltītajā sanāksmē skaidroja Sabra.

Savukārt Sīrijas opozīcijas aktīvists Farahs Atasi norādīja, ka "Sīrijas bankām un Centrālajai bankai sešus mēnešus pēc Sīrijas režīma krišanas būs nepieciešama skaidra nauda", lai "gādātu, ka tādas svarīgas nozares kā ūdensapgāde, elektroenerģijas piegāde un veselības aprūpes sektors turpina nodrošināt Sīrijas pilsoņus ar saviem pakalpojumiem". "Šī ir fāze, kurā Sīrijas valsts nedrīkst sabrukt," uzsvēra Atasi. "Tas novestu pie drošības un ekonomikas problēmām."

Vairāk nekā 500 reģionālo un starptautisko delegātu Dubaijā apspriež iespējas kara izpostītās valsts atjaunošanā.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) datiem tajā dzīvību ir zaudējuši 39 000 cilvēku - abu pušu karotāji un mierīgie iedzīvotāji. Atbilstoši oficiālās Damaskas datiem bojāgājušo skaits ir trīs reizes mazāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits