Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
ASV, atzīstot Izraēlas suverenitāti pār Golānas augstienēm, var palielināt saspīlējumu Tuvajos Austrumos

Trampa bīstamā dāvana Netanjahu

ASV prezidents Donalds Tramps, klātesot Izraēlas premjerministram Benjaminam Netanjahu, pirmdien Baltajā namā parakstīja deklarāciju, ar kuru Vašingtona atzīst ebreju valsts kontroli pār okupētajām Golānas augstienēm, ko par savu teritoriju uzskata Sīrija. Tādējādi ASV ir atteikušās no savas līdzšinējās nostājas, ka Izraēlai un Sīrijai diplomātiskā ceļā jāvienojas par strīdus teritoriju. Tā ir Trampa kārtējā dāvana Netanjahu, kurš cer saglabāt valdības vadītāja amatu arī pēc 9. aprīlī paredzētajām Izraēlas parlamenta vēlēšanām.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka Tramps ir pasniedzis brīnišķīgu dāvanu tiem, kuri drošības ieganstu dēļ vēlas mainīt valstu robežas. No otras puses... vai valstu robežas var vienmēr tikt atzītas par "svētām", ja tās ir radušās "nešķīstu " vēsturisku procesu rezultātā?
melnais humors
m
Analītiķi ignorē galveno principu, kas ir bijis valstu politikas un procesu norises pamatā visu šīs civilizācijas pastāvēšanas laiku - stiprā tiesības. Tiek piesaukts XXI gadsimts, jauna izpratne (par ko?!?), kaut kādas tiesības, bet patiesībā pasaule stāv tajā pašā punktā, kur tā bija senās Babilonas, Ēģiptes faraonu, Aleksandra Lielā un Čingishana laikā. Un to laiko galvenais princips bija un joprojām ir "kam spēks, tam arī ir tiesības". Jums vajag pierādījumus? Lūdzu - pēdējo 300 gadu impēriju un lielvalstu ārpolitika. Savienības ir īslaicīgas un visi karo pret visiem. Kam lielāka vāle, tam arī ir taisnība un vairāk tiesību, un vēsturi vienmēr raksta uzvarētāji.
Dostojevskis > Melnaishumors
D
Bet ja vēlamies, lai prevalē "vājā tiesības"... vienalga ir vajadzīgs kāds "stiprais", kas viņas nodrošina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits