Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Turcija atzīst Sīrijas Nacionālo koalīciju

Turcija "atzīst Sīrijas Nacionālo padomi kā vienīgo likumīgo Sīrijas tautas pārstāvi," ar šādu paziņojumu ceturtdien nāca klajā Turcijas ārlietu ministrs Ahmets Davutoglu. Davutoglu arī aicināja starptautisko sabiedrību sekot Ankaras piemēram un aktīvāk atbalstīt Sīrijas opozīciju.

Otrdien Francija kļuva par pirmo rietumvalsti, kas atzinusi jaunizveidoto Sīrijas Revolūcijas un opozīcijas spēku nacionālo koalīciju kā vienīgo Sīrijas tautas pārstāvi. Francijas piemēram sekojusi arī Lielbritānija un ASV, bet Sīrijas opozīcijas bloku par trimdas valdību tās nav atzinušas.

Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss ceturtdien paziņoja, ka Francija ierosinās izslēgt no Eiropas Savienības (ES) Sīrijas ieroču embargo saraksta aizsardzības ieročus, lai šādi palīdzētu nemierniekiem, kas cīnās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Tikmēr Sīrijas opozīcijas Nacionālās koalīcijas vadītājs Ahmeds Moazs al Hatibs otrdien aicināja pasaules lielvaras apbruņot Sīrijas nemierniekus ar "specializētiem ieročiem".

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) datiem tajā dzīvību ir zaudējuši 39 000 cilvēku - abu pušu karotāji un mierīgie iedzīvotāji. ANO ir pārstājusi veikt nemieros nogalināto uzskaiti, un neatkarīgu apstiprinājumu SOHR aplēsēm nav iespējams gūt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits