Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Turcija brīdina, ka tā varētu uzbrukt kurdu nemierniekiem Sīrijā

Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans pārmetis Sīrijai, ka tā ļauj kurdu nemierniekiem darboties Sīrijas ziemeļu daļā, un brīdinājis, ka Ankara nekavēsies uzbrukt Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) kaujiniekiem Sīrijā.

"Ziemeļos tas (Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms) ir atvēlējis kurdiem, teroristu organizācijai, piecas provinces," trešdienas vakarā Turcijas televīzijā sacīja Erdogans, norādot uz PKK nemierniekiem. Viņaprāt, šādi Sīrija rīkojas, vēršoties pret Turciju. Turcijas valdības vadītājs brīdināja, ka "no mūsu puses nešaubīgi būs atbilde uz šāda veida attieksmi".

Atbildot uz jautājumu, vai Ankara vērstos pret nemierniekiem pēc uzbrukuma Turcijai, Erdogans sacīja: "Par to pat nav diskusiju, tas ir pats par sevi saprotams." "Tieši to mēs darām un turpināsim darīt Irākā," uzsvēra premjers. "Mēs laiku pa laikam rīkojam gaisa uzlidojumus pret teroristu rajoniem, jo tas ir vajadzīgs mūsu aizsardzībai."

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Šis konflikts kopumā prasījis aptuveni 45 000 cilvēku dzīvību. Līdzīgi Turcijai gan ASV, gan Eiropas Savienība (ES) PKK uzskata par teroristisku organizāciju.

Kopš pērnā marta, ka Sīrijā sākās plaši protesti pret Asada režīmu, Turcijas un Sīrijas attiecības būtiski pasliktinājušās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits