Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Turcija gatava pieņemt ārvalstu palīdzību zemestrīces seku likvidēšanā

Turcija gatava pieņemt ārvalstu piedāvāto palīdzību traģiskās zemestrīces seku likvidēšanai, trešdien atklāja kāds vārdā neminēts avots diplomātu aprindās.

Jau ziņots, ka Turcijas austrumu daļu svētdien satricināja 7,2 magnitūdas stipra zemestrīce, kurā dzīvību zaudējuši vismaz 459 cilvēki.

Lai gan sākotnēji Ankara noraidīja starptautiskās sabiedrības palīdzības piedāvājumus, tagad tā mainījusi savu nostāju, jo steidzami nepieciešami būvmateriāli, lai palīdzētu bez pajumtes palikušajiem cilvēkiem.

Kā otrdien ziņu aģentūrai AFP apliecināja Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans, neraugoties uz abu valstu saspīlētajām attiecībām, arī Izraēlas valdība saņēmusi Turcijas palīdzības lūgumu.

"Turcija mums lūgusi treilerus zemestrīcē bez pajumtes palikušo izmitināšanai," skaidroja Izraēlas Ārlietu ministrijas pārstāvis. "Mēs nekavējoties piekritām palīdzēt un tuvākajā laikā centīsimies noskaidrot, ko varam piegādāt."

Pirmā "Boeing 747" lidmašīna ar pārvietojamajām mājām ceļā no Izraēlas un Turciju dosies trešdien, bet tuvākajā laikā zemestrīcē cietušajai valstij tiks nosūtītas vēl vairākas lidmašīnas ar palīdzības kravām.

Savu palīdzību Turcijai piedāvājušas vismaz desmit valstis.

Jau ziņots, ka svētdienas zemestrīce bijusi spēcīgākā, kādu Turcija pieredzējusi pēdējo gadu laikā. Tās epicentrs atradies vien 7,2 kilometru dziļumā 19 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Vanas pilsētas.

Spēcīgie pazemes grūdieni bija jūtami arī kaimiņos esošajā Irānā, izraisot paniku vairākās pilsētās, vēsta irāņu mediji. No Irānas gan nav saņemtas ziņas par cietušajiem vai vērā ņemamiem postījumiem.

Turcijā zemestrīces notiek visai bieži. 1999.gadā divi spēcīgi pazemes grūdieni prasīja aptuveni 20 000 cilvēku dzīvību un izpostīja lielu Turcijas ziemeļrietumu daļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits