Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Turcijas premjers: Valdība ir atvērta demokrātiskām prasībām

Turcijas valdība iestājas pret vardarbību un ir atvērta demokrātiskām prasībām, piektdien pavēstīja Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans.

"Mēs esam pret terorismu, vardarbību, vandalismu un darbībām, kas brīvības vārdā apdraud citus," konferencē Stambulā skaidroja Turcijas valdības vadītājs. "Ar atvērtu sirdi vēršos pie ikviena, kuram ir demokrātiskas prasības."

Vēršoties pie aktīvistiem, kas iestājas par parka saglabāšanu Stambulā, Erdogans aicināja dabas draugus pievienoties viņam.

"Es zinu, ko nozīmē vides aizsardzība," sacīja Erdogans, kurš savulaik bija Stambulas mērs. "Būt par vides aizstāvi nav vandalisms. Būt par vides aizstāvi nenozīmē nogalināt cilvēkus."

Saskaņā ar mediķu un cilvēktiesību aizstāvju apkopoto informāciju protestos, kuru laikā policija lika lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalus, visā Turcijā ievainoti tūkstošiem cilvēku.

Jau ziņots, ka protesti Turcijā sākās pagājušo piektdien kā reakcija pret Taksima laukumā sāktajiem tirdzniecības kompleksa būvdarbiem, kuri paredz blakus esošā parka likvidēšanu. Tomēr tie ātri pārauga valsts mēroga neapmierinātības izpausmē ar valdošo Taisnīguma un attīstības partiju (AKP) un Erdogana valdību.

Protesti turpinājās arī naktī uz piektdienu, demonstrantiem pilsētās visā Turcijā pieprasot Erdogana atkāpšanos.

Ceturtdien kļuva zināms, ka Turcijas dienvidu daļā, cenšoties izklīdināt mītiņu, dzīvību zaudējis kāds likumsargs, tādējādi demonstrācijās bojāgājušo cilvēku skaits jau sasniedzis trīs.

Turcijas cilvēktiesību fonda apkopotā informācija liecina, ka, nonākot saskarē ar asaru gāzi, medicīniskā palīdzība bijusi nepieciešama 4300 cilvēkiem.

Savukārt iekšlietu ministrs paziņojis, ka nemieros ievainoti vairāk nekā 500 policistu.

Pēc varasiestāžu datiem, 78 Turcijas pilsētās notikušas 746 protesta akcijas, un nodarīti zaudējumi ap 70 miljonu Turcijas liru (20,02 miljonu latu) apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits