Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Virs Rijādas pārtverta Jemenas nemiernieku izšauta raķete

Saūda Arābija otrdien paziņoja, ka tā virs galvaspilsētas Rijādas pārtvērusi Jemenas šiītu hutiešu nemiernieku izšautu raķeti. Tās mērķis, kā skaidroja nemiernieki, bijusi karaļa Salmana oficiālā rezidence.

Saūda Arābija un ASV apsūdz Irānu, ka tā piegādā bruņojumu nemierniekiem, savukārt pēdējo raķeti Rijāda raksturojusi kā "irāņu-hutiešu".

Spēcīgs sprādziens bija dzirdams plkst.10.50 pēc Griničas laika (plkst.12.50 pēc Latvijas laika) īsi pirms plānotās Saūda Arābijas budžeta prezentācijas. Parasti ar paziņojumu par budžetu klajā nāk karalis Jamamas pilī - savā oficiālajā rezidencē.

"Koalīcijas spēki apstiprina irāņu-hutiešu raķetes pārtveršanu," tviterī paziņoja Saūda Arābijas informācijas ministrija. "Šobrīd nav ziņu, ka incidentā kāds būtu cietis."

Pēdējo divu mēnešu laikā šī ir jau otrā reize, kad Jemenas nemiernieki izšauj raķeti uz Rijādu.

Hutieši novembrī brīdināja, ka uzskata par leģitīmiem mērķiem "lidostas, ostas, robežpunktus un svarīgus apvidus" Saūda Arābijā, kā arī Apvienotajos Arābu Emirātos.

Karš Jemenā ir prasījis vairāk nekā 8750 cilvēku dzīvību, kopš Saūda Arābijas vadītā arābu valstu koalīcija 2015.gadā sāka militāru intervenci, lai atbalstītu starptautiski atzītā Jemenas prezidenta Abdrabuha Mansūra Hadi valdību cīņā pret nemierniekiem.

Kritiķi norāda, ka šī koalīcija nedara pietiekami daudz, lai tās gaisa spēku operācijās Jemenā izvairītos no upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū.

ANO raksturojusi situāciju Jemenā kā pasaules lielāko humāno krīzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits