Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ātrie kredīti internetā – aizņemties vai nē?

Nevienam nav noslēpums, ka ātro kredītu vilinājums ir jūtams ik mirkli – izteiksmīgās reklāmas, skanīgie saukļi, ērtā pieejamība un, bieži vien, izdevīgie nosacījumi vēlas mūs pārliecināt par aizdevuma nepieciešamību.

Tomēr, pirms uzņemties šo risku, vērts padomāt, vai tiešām šis lēmums būs labākais konkrētajā situācijā.

Protams, situācijas ir dažādas, un tām piemēroti dažādi risinājumi. Kad un kādēļ izmantot ātro kredītu sniegtās iespējas, jāizvērtē katram pašam, tomēr šajā saistībā vērts padomāt par dažām pamatnostādnēm  -

Ātrais kredīts būs lielisks risinājums, ja –

  • Naudas līdzekļi nepieciešami steidzami, bet iekrājumu nav. Piemēram, radušās veselības problēmas vai jāveic kāda neatliekama rēķina atmaksa;
  • Ātrie kredīti nav regulāri praktizēts veids kā risināt finansiālas grūtības. Ja neesi  jau visu aizdevēju klientu lokā, nepieciešamības gadījumā vari izmantot iespēju pirmo aizdevumu saņemt bez maksas;
  • Ja ir regulāri un stabili ienākumi, kas ļaus atmaksāt kredītu noteiktajā laikā un apjomā. Protams, daudzi aizdevēji nepieciešamības gadījumā piedāvā arī aizdevuma termiņa pagarināšanu, bet tai vajadzētu būt īslaicīgam risinājumam krīzes situācijā, nevis bezatbildības demonstrējumam. Kaut vai tādēļ, ka atmaksas termiņa pagarināšana tik un tā ir maksas pakalpojums.
  • Spēj adekvāti novērtēt nepieciešamo aizdevuma summu un saskaņot to ar savām reālajām finansiālām iespējām. Aizņemoties vairāk, kā patiesībā spēj atdot, naudas problēmas nevis atrisināsi, bet tieši pretēji – padziļināsi.

Ieteicams meklēt citus risinājums, ja –

  • Nepieciešamā naudas summa ir salīdzinoši liela. Naudas summas, ko var saņemt pie nebanku aizdevējiem, visbiežāk mērāmas dažos simtos eiro. Jārēķinās, ja aizņemies pirmo reizi, maksimālā aizdevuma summa būs vēl mazāka. Tādēļ, ja vajadzīgā naudas summa ir lielāka par nebanku kredītdevēju piedāvātajām, jāmeklē citas iespējas. Varbūt jākrāj?
  • Ienākumu līmenis ir zems vai ienākumi ir neregulāri. Neaizņemies, ja zini, ka aizdevuma atmaksai aizies visi ienākumi. Lai neradītu liekas problēmas, eksperti iesaka aizņemties tik daudz, lai kredītā maksājamā ikmēneša summa nepārsniegtu 40 % no ienākumiem. Tas nozīmē – ja vajadzīgā summa ir lielāka par šiem noteiktajiem 40 procentiem, izmantot ātros kredītus nav ieteicams. Tas pats attiecas uz situācijām, ja ienākumi ir nerergulāri – pat ja atradīsies aizdevējs, kurš gatavs riskēt un izsniegt aizdevumu, vēl lielāks riskētājs būsi pats, un – sarežģījumu gadījumā – arī zaudētājs.

Tātad, kā redzams, ātrie kredīti internetā nav tikai vienkārši pieejama iespēja, tas ir atbildīgs solis, kas rūpīgi jāizvērtē.

Ja esi izlēmis par labu kredītam, atliek vien izvēlēties sev piemērotāko aizdevēju – tādu, kas piedāvā izdevīgākos līguma nosacījumus, zemākās procentu likmes, atbilstošāko aizdevuma summu un vēl kādu izdevīgu piedāvājumu, piemēram, bezprocentu kredītu, bonusā.

Savukārt, ja apzinies, ka ātrie kredīti nav piemērotākais risinājums, apsver citas iespējas un risini problēmas atbildīgi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Efektīvi risinājumi metālapstrādei

Metālapstrāde ir nozare, kas aptver plašu darbību spektru. Sākot no griešanas, slīpēšanas un metināšanas līdz virsmas apstrādei un detaļu izgatavošanai. Lai nodrošinātu augstu darba efektivitāti un k...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti