Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums uzņēmējdarbības attīstīšanai un uzsākšanai

Laikā, kad valstī uzņēmējdarbība attīstās ļoti lēni, ir īpaši svarīgi piesaistīt un efektīvi apgūt Latvijai pieejamos Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, jo tā ir iespēja iedvest "dzīvību" valsts ekonomikā. Tomēr jebkurš uzņēmējs, kuram ir bijusi saskarsme ar ārvalstu finanšu palīdzības instrumentiem, apstiprinās, ka ir bijis milzīgs birokrātiskais process.

Konsultāciju uzņēmums "Pro Finance" var būt palīgs šī birokrātiskā procesa pārvarēšanai no projekta pieteikuma izstrādāšanas līdz veiksmīgai projekta realizācijai. Uzņēmuma partneri Ivars Lamberts un Oskars Krēsliņš, kuri Eiropas Savienības struktūrfondu projektu administrēšanas sistēmas izstrādē darbojās, pirms tie Latvijā bija pieejami (ministrijās izstrādājot pamatojošos dokumentus) un konsultācijas projektu pieteikumu izstrādē un vadīšanā sniedz vairāk nekā septiņus gadus, piekrīt apgalvojumam par lielo birokrātiju, taču uzkrātā pieredze ļauj to veiksmīgi pārvarēt bez sarežģījumiem. Turklāt uzņēmēji tiek aicināti nebīties no birokrātu uzliktā sloga projektu grāmatvedības organizēšanā, atskaišu sagatavošanā un iesniegšanā, jo arī šo darbu var uzticēt speciālistiem. Pateicoties pašu gūtajai pieredzei vairāku projektu realizēšanā, SIA "Pro Finance" grāmatvedības nodaļas darbinieki labprāt dalīsies pieredzē, gan sniedzot konsultācijas, gan arī piedāvājot uzņēmējiem grāmatvedības pakalpojumus.

Šobrīd aktuāla ir "Tūrisma aktivitāšu veicināšana", kuras ietvaros iespējams iegūt finansējumu viesu māju rekonstrukcijai un uzlabošanai, "Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana", kas var būt aktuāli pārtikas produktu ražotājiem un pārstrādātājiem, "Ārējo tirgu apgūšana-ārējais mārketings", kā ietvaros iespējams iegūt atbalstu dalībai ārvalstu izstādēs ar savu produkciju vai tiešajām vizītēm pie potenciālajiem ārvalstu partneriem.

Drīzumā arī paredzēts atvērt aktivitāti "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)", kuras ietvaros būs iespējams iegūt finansējumu esošo lauksaimniecības produktu ražotāju (arī pārtikas ražotāju) darbības dažādošanai, kā arī pavisam jaunu uzņēmumu radīšanai Latvijas lauku teritorijās (iedz. skaits mazās par 5000 cilvēku). Tāpat arī tuvākajā laikā būs pieejami līdzekļi vairāk nekā desmit konkursos, kas būs vērsti gan uz pašvaldību, gan uz uzņēmumu, gan uz nevalstisko organizāciju attīstību.

Pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām aktuālas, tomēr Latvijā neaktīvi izmantotas ir pārrobežu sadarbības programmas – Latvijas-Lietuvas, Latvijas-Igaunijas, Latvijas-Igaunijas-Krievijas, Baltijas jūras reģiona valstu un citas. Šajās programmās, sadarbojoties ar ārvalstu partneriem, iespējams iegūt finansējumu dažādiem sociāliem un infrastruktūras projektiem.

Par minētajām un arī citām aktivitātēm, kurās iespējams piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu, kā arī par konkrēta uzņēmuma un projekta iespējām vairāk informācijas var saņemt pie "Pro Finance" speciālistiem – www.profinance.lv, [email protected], +371 67845016.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti