Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

ETM – pētījumu projekts – nozīmīgs ieguldījums mūžizglītības veicināšanā

Rīgas Tehniskās universitātes Tālmācības studiju centrs sadarbībā ar Vidzemes Augstskolas aģentūru “Sociotehnisko sistēmu inženierijas institūts” un Liepājas Universitāti  realizē projektu “E-tehnoloģijas inovatīvās zināšanu avotu un plūsmu sistēmās (ETM)”, līguma Nr. 2DP/2.1.1.1.0/10/APIA/VIAA/150.

Projektā tiek pētītas un attīstītas informācijas apstrādes tehnoloģijas sarežģītās informācijas un zināšanu plūsmu un avotu sistēmās, kuras atspoguļo iespējas, procesus, vajadzības un tendences augošajā zināšanu sabiedrībā.

Galvenās projekta aktivitātes ir zināšanu pārneses procesu pētījumi un produktu prototipu izstrāde jau tagad populārās situācijās, kurās ir internets, televīzija un mobilās ierīces, taču to mijiedarbības pagaidām aprobežojas ar atsevišķiem piemēriem.

Galvenās projekta aktivitātes ir E,T,M (E – digitālās tehnoloģijas ar uzsvaru uz Interneta tehnoloģijām, T – digitālās televīzijas tehnoloģijas, M – mobilās tehnoloģijas) produktu lietošanas modeļu pētījumi, zināšanu pārneses procesu pētījumi Internetā, e-iekļaušanas procesu un kognitīvo procesu pētījumi. Paredzēti arī ETM produktu prototipu izstrādes, lietošanas un lietojamības pētījumi. Pētījumos tiks radīts ePortfolio prototips, kurš interpretēs mērķa grupas vajadzības.

Kas ir ETM?

Bruno Žuga (RTU Tālmācības studiju centra pētnieks): „Tas ir pētījumu projekts, kura saturs ir nākotnes izglītības + tehnoloģiju attīstības tendences.”

Atis Kapenieks (RTU Tālmācības studiju centra vadošais pētnieks): „Mēs uz to gājām 12 gadus. Meklējām labākos risinājumus, kā izglītībā ieviest tehnoloģijas, ik pa laikam iesaucoties – „rokā gan!”. Svarīgi ir ieviest tehnoloģijas izglītībā tā, lai šīs tehnoloģijas liktos kā svaigs gaiss – mēs pie tā strādājam.”

Kāds ir projekta mērķis?

Atis Kapenieks: „Radīt tādu modeli nākotnes mūžizglītībai, kas būtu tik pat „lipīgs” kā atsevišķi šodienas projekti – datorspēles, TV kanāli. Šis ir pētījumu projekts. Mēs gribētu radīt zināšanu lauku, kurā būtu vieta dažādiem tehniskiem risinājumiem.”

Bruno Žuga: „Izveidot prototipus nākotnes mūžizglītībai, kurā būtu iesaistīti daudzi spēlētāji. Attīstot modernus zināšanu apguves veidus, mazināt plaisu starp izklaides industrijas piedāvāto un mācībām.”

Kam projekts ir paredzēts, kas būs ieguvēji?

Atis Kapenieks: „Rītdienas cilvēki – tādi, kādus mēs viņus redzam šodien. Katrs varēs būt satura veidotājs. ETM meklēs, kā iesaistīt lietotāju satura veidošanā.”

Bruno Žuga: „Mēs fokusējamies uz tiem, kas pazīst tehnoloģijas. Neapšaubāmi tie ir mūžizglītības dalībnieki – tātad mēs visi.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti