Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ilgtspēja ir mūsu biznesa vērtība

Šodien ilgtspējīgs bizness ir būtiska veiksmes atslēga. Tas ir labi planētai un, tanī pat laikā, veicina attīstību ar dziļāku skatu uz klientu vajadzībām. Zaļais bizness, ar saudzīgu attieksmi pret vidi un apkartējo sabiedrību, atver durvis uz jaunām iespējām, kas savādāk būtu slēgtas. Mežsaimniecībā un koksnes pārstrādes nozarē, pasaulē atzīta ilgtspējības apliecinajuma zīme ir FSC®, kas apstiprina atbildīgu praksi ķēdē līdz gala patērētajam. FSC misija ir veicināt videi draudzīgu, sociāli atbildīgu un ekonomiski pamatotu pasaules mežu pārvaldību.

Vairāk kā 10 gadus Latvijas lielākais FSC sertificētās koksnes piegādātājs ir VAS «Latvijas Valsts meži», uzņēmums, kurš pārvalda 1,62 miljonus vai pusi Latvijas publisko mežu, ietverot 20% aizsargājamās dabas teritorijas. Lai nodrošinātu FSC sertifikātu, uzņēmumā tiek veikti 8 novērtēšanas auditi gadā.

Tomass Kotovičs, AS «Latvijas valsts meži» Komunikācijas daļas vadītājs, «Mēs lepojamies ar mūsu speciālistu veikumu vairāku paaudžu garumā, lai uzturētu un uzlabotu mūsu mežu apsaimniekošanas sociālās, vides un ekonomiskās vērtības. FSC sertifikācija ir šo iedibināto pamatvērtību attīstības dzinējspēks  sasniegt aizvien augstākus standartus, ne tikai pašu darbinieku darbā, bet arī, pieprasot augstas kvalitātes servisu no biznesa partneriem. Jāatzīst, ka pēdējo gadu laikā uzņēmumā ir ļoti daudz paveikts, lai uzlabotu plānošanas, mežizstrādes un vides pārvaldības procesus. Daudzi uzņēmuma attīstības projekti jau ir veiksmīgi integrēti meža apsaimniekošanā, kā piemēru var minēt izveidoto medņu riestu aizsardzības un apsaimniekošanas sistēmu, ekomežu tīkla un vides monitoringa sistēmas izveidi, videi saudzīga koksnes autoceļa izmantošana koksnes izvešanā u.c. veiksmīgi projekti. Tomēr ar to viss nebeidzas, arī pašlaik tiek turpināts darbs pie dažādiem jauniem attīstības projektiem, kas no sertifikācijas viedokļa jau tuvākajā nākotnē dos pozitīvus augļus, kā piemēru var minēt projektu par daudzfunkcionālu meža apsaimniekošanas plānošanu, kur tiek meklēti risinājumi, kā pilnveidot esošo meža apsaimniekošanas stratēģisko plānošanu, apvienojot vides un ekonomisko plānošanu.»

Arī Tetra Pak, kā globāla, ilgtspējīga iepakojuma ražošanas kompānija, augstu novērtē sadarbību ar FSC un saskata strauju FSC marķētu iepakojumu izaugsmi Latvijas tirgū.

Marija Slaidiņa, SIA «Tetra Pak» Baltijas reģiona vides projektu vadītāja, «Tetra Pak atbalsta FSC, jo zīmols ir pārstāvēts vairāk kā 50 pasaules valstīs, atzīts kā augstākais sociālais un vides standarts mežsaimniecībā, to atbalsta «Pasaules dabas fonds» un «Greenpeace». Sistēmas uzticamību nodrošina stingri uzraudzīti sertifikācijas auditi katrā atsevišķā biznesa vienībā. Ir pagājuši vairāk kā septiņi gadi kopš Tetra Pak izlaida savu pirmo FSC sertificēto materiālu un apjomi ar katru gadu stabili pieaug. 2015. gada 1. pusgadā 63,95% no Latvijas tirgum piegādātajiem iepakojumiem bija ar FSC marķējumu. Mūsu nākotnes mērķis ir pārdot 100% FSC marķēta iepakojuma. Kartona iepakojums ir videi draudzīgs materiāls, jo ražots no atjaunojamiem resursiem, kas veicina CO2 pārstrādi vidē. Lai sasniegtu 100% atjaunojamo resursu īpatsvaru Tetra Pak ražotajos iepakojumos, kā vides inovāciju, attīstam skrūvējamo korķu un lamināta ražošanu no cukurniedrēm. Mēs cenšamies būt par labākajiem partneriem saviem klientiem un palīdzam sasniegt arī viņu vides aizsardzības mērķus.»

FSC license code of Tetra Pak is FSC® C014047

Šis raksts ir daļa no FSC Piektdienas aktivitātēm, lai atzīmētu atbildīgas mežu apsaimniekošanas attīstību ar cilvēkiem no visas pasaules un skaidrotu FSC nozīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Efektīvi risinājumi metālapstrādei

Metālapstrāde ir nozare, kas aptver plašu darbību spektru. Sākot no griešanas, slīpēšanas un metināšanas līdz virsmas apstrādei un detaļu izgatavošanai. Lai nodrošinātu augstu darba efektivitāti un k...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti