Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ir laiks mācīties apgūt Eiropas Savienības un tās kaimiņvalstu zinības

Vai jūs interesējaties par Eiropas Savienību? Vai jūsuprāt Baltija ir lielisks vidutājs starp austrumiem un rietumiem? Vai jūs interesē ārējās ES attiecības un ES paplašināšanās? Vai jūs vēlaties uzzināt vairāk par ES kaimiņiem, piemēram, Krieviju un ES – Krievijas starptautiskajām attiecībām, ekonomiku un likumdošanu? Ko jūs domājat par to, ka varētu kļūt par diplomātu, ekspertu ES lietās vai par Eiropas Komisijas speciālistu?

Daudzi no šiem jautājumiem rod atbildes Tartu Universitātē (TU), kurai ir plaša pieredze par Eiropas Savienību, ES austrumu kaimiņiem, pāreju, Krievijas ekonomiku un politiku saistītu jautājumu izpētē un maģistra līmeņa apmācībās.

Trīs galveno TU fakultāšu – Juridiskās, Ekonomikas un Sociālo Zinātņu Fakultāšu – kompetences papildina pētījumus un apmācības par Eiropas Savienības lietām Tartu Universitātes EiroKoledžā, kur izpēte un apmācības ir savstarpēji saistītas disciplīnas un apvieno kā akadēmiskās, tā praktiskās zināšanas. EiroKoledža koncentrējas uz ES un tās kaimiņiem, ES-Krievijas attiecībām un ES dalībvalstu interesi par ES lēmumu pieņemšanas procesiem.

EiroKoledža piedāvā apgūt maģistra grāda programmu ES-Krievijas Studijās (EURUS), koncentrējoties uz attiecībām starp ES un Krieviju, aptverot abu vēsturi, vēstures, nākotnes analīzi un to ekonomisko un politisko sakaru ietekmi. Šī programma tiek pilnībā pasniegta angļu valodā un ir pieejama studentiem, kas nav no Igaunijas.

Kāpēc apgūt Eiropas Savienību un Krieviju vienā programmā?

Neviens nešaubās par to, ka Baltijai, kā starp austrumiem un rietumiem izvietotu valstu reģionam, piemīt vēsturiskās zināšanas par pēcpadomju laiku un nesen iegūtas zināšanas par ES, ES likumdošanu un lēmumu pieņemšanu. Ir svarīgi, lai studenti un valdības amatpersonas, uzņēmēji un NVO aktīvisti saprastu to, kāpēc ES un Krievijas attiecības ir svarīgas, kāds stāsts slēpjas aiz tām, un analizētu iespējas no praktiskā un akadēmiskā viedokļa.

EURUS, Eiropas Savienības-Krievijas Studiju maģistra programma koncentrējas uz ES – kas ir politiska "sui generic" ekonomiska institūcija – un Krievijas Federācijas, tajā skaitā Krievijas tuvāko rietumu un austrumu kaimiņu, kas pārsvarā tiecas iegūt pilnas dalībvalstu tiesības Eiropas Savienībā, attīstību un attiecību izprašanu.

Šī ir divus gadus ilga interdisciplināra maģistra programma, ietverot gan ekonomikas, gan juridiskās studijas, praktisko zinātni (salīdzinošā politika, starptautiskās attiecības), vēsturi, lingvistiku un kultūras studijas. Šī programma integrē ne tikai dažādas disciplīnas, bet arī saista divu galveno reģiona studijas vienā mācību programmā. Programma sniedz plašu sapratni par Eiropas Savienības un tās dalībvalstu, kā arī Krievijas un tās austrumu un Kaukāza reģiona (Baltkrievija, Ukraina, Moldova, Gruzija, Armēnija un Azerbaidžāna) kaimiņvalstu politisko, sociālo un ekonomisko attīstību.

Tiem, kas nevēlas iegūt augstus zinātniskos grādus, ir iespēja apmeklēt brīvdienu kursus, kas piedāvā papildu izglītību un apmācības strādājošiem profesionāļiem.

Starptautiskas klases un fakultāte

Šajā grupā ietilpst studenti no ASV, Itālijas, Ukrainas, Vācijas, Igaunijas, Latvijas un Somijas. Lai pieteiktos uz šo programmu, jums ir nepieciešams bakalaura grāds politiskajās zinībās, ekonomikā, jurisprudencē, starptautiskajās attiecībās, sabiedriskajā pārvaldībā, žurnālistikā, lingvistikā, sabiedriskajās attiecībās vai vides zinībās, psiholoģijā vai filozofijā.

Mācībspēki sastāv no Tartu Universitātes, starptautisku universitāšu profesoriem, ekspertiem no ministrijām un Eiropas iestādēm. Kursi ietver seminārus, lekcijas, grupu uzdevumus un interaktīvās simulāciju spēles; dažos kursos ir e-apmācību uzdevumi.

Šīs ir dažu studentu domas par pieredzi EURUS programmā

Metjū Krendals (ASV) MA students kopš 2008. gada

Maģiskā Tartu pilsēta papildina ideālo stadiju vidi, sniedzot ārkārtīgi būtisku mācību programmu.

EU-Rus programmas dažādie studenti un fakultāte palīdzēja man saprast atšķirīgos viedokļus un uzskatus, ko es nebūtu sējis atrast mājās.

EU-RUS programma piedāvā izaicinošus kursus, ko pasniedz skolotāji no visas Eiropas un Krievijas, sniedzot studentiem pienācīgu izpratni par sarežģītajām Eiropas-Krievijas attiecībā. Kā fakultātes, tā studentu daudzveidība papildina programmas bagātību, ko būtu grūti atrast kur citur.

Vairāk iespaidu mūsu FACEBOOK (Eiropas Savienības Krievijas Studijas EURUS - TÜ EiroKoledža)

Ko studenti iegūs no šīs programmas?

EURUS absolventiem būs visaptverošas, pilnīgas un aktuālas zināšanas par Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas politiku, ekonomiku, likumdošanu un vēsturi. Bez tam, tie iegūs akadēmisko kvalifikāciju, lai veiksmīgi uzņemtos izaicinošus uzdevumus attiecībā uz ES, Krieviju un to savstarpējām attiecībām. Tie iegūs profesionālo kompetenci plašā politiskā, komerciālā un kultūras apmērā, veidojot Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas nākotnes attīstību.

Ja jūs esat ieinteresēts Eiropas Savienībā un Krievijas Federācijā un apzināties ES plašāko nozīmi, esat laipni gaidīts pievienoties Eiropas Savienība-Krievijas Studiju Maģistra programmai Tartu Universitātē, kas ir viena no labākajām universitātēm pasaulē.

Pieteikumi no ES studentiem tiek pieņemti līdz 1. jūnijam.

Kā pirmo soli, lūdzam aizpildīt interneta pieteikšanās formu.

EiroKoledža piedāvā atbalsta vēstules kandidātiem, kuri vēlas iegūt personīgās stipendijas no darba devējiem, valsts iestādēm un vēstniecībām.

Ulrika Hurta

Programmu un mārketinga vadītāja

EiroKoledža, Tartu Universitāte

[email protected]

EURUS programmas interneta lapa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti