Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kā samazināt ikdienas tēriņus

Ko darīt, lai samazinātu ikdienas tēriņus? Katrs no mums vēlas, lai rēķini paliek mazāki, algas lielākas, un var atļauties papildus nopirkt sen kārotu lietu. Izdzīvošana no algas līdz algai ir nogurdinoša, un dažreiz pat aizdomājamies, ka ātrie kredīti online ir vienīgais glābiņš, jo rēķini ir lielāki, kā bija ieplānots.

Taču, ja vēlreiz visu apdomā, tad kaut ko tomēr var samazināt savos ikdienas tēriņos, lai nesanāktu pārsteidzīgā situācijā ņemt kredītu. Nav viegli piespiest sevi mainīt līdzšinējos tērēšanas ieradumus, taču, ja to rezultātā nonākat uz parādu sliekšņa, tad ir vērts pārdomāt savu budžeta plānu.

Atrodi papildus iespējas kā nopelnīt

Varbūt ir kāds veids, kā varētu gūt lielāku peļņu. Tam nav jābūt otram darbam, pretējā gadījumā ar vēl vienu slodzi būsi pārstrādājies un nauda nesniegs nekādu baudu, ja nebūs brīva laika. Ir daudz iespējas, kā var pelnīt mājās esot – pārdodot internetā apģērbu, kas kļuvis par mazu, apvienojot hobiju ar biznesu: pārdodot savus rokdarbus, pašdarinātās rotas lietas, tamborētus mazuļu zābaciņus u.tml. Padomā, varbūt ir kāda lieta, ar ko tev patīk nodarboties un kas varētu nest papildus peļņu. Ja nav grūti, ik pa laikam vari palīdzēt kaimiņam ar dārza uzkopšanu vai radiniekiem pieskatīt bērnu, saņemot nelielu atlīdzību.

Pārdomā, vai tavas vēlmes sakrīt ar vajadzībām

Iespējams, tavā dzīvē ir lietas, kuras tev praktiski nevajag, bet tu ļoti vēlies. Dažreiz labāk ir kaut ko nenopirkt un iekrāt lietām, kas var būt patiešām noderīgas. Pirms pērc kādu preci, apdomā divreiz, vai tā ir nepieciešama. Padomā, cik tu iztērē, ēdot restorānos ārpus mājas. Vai ekonomiskāk nav savā virtuvē gatavot pusdienas?

Sabiedrībā lielu lomu spēlē ārējais izskats, it īpaši apģērbs, taču nevajag iekrist galējībās un pirkt zīmolu apģērbu, tikai tāpēc, lai izskatītos labi citu acīs. Ja pieticība ir tavs otrais vārds, tad lietotu preču veikalos ir iespējams atrast jaunas un kvalitatīvas drēbes.

Samazini pārtikas preču izdevumus

Katram ir rūgta pieredze, aizejot uz veikalu tukšā dūšā: tiek nopirktas vajadzīgas un nevajadzīgas preces. Ja neesi izsalcis, tas uz pusi samazina tavus tēriņus. Lielisks veids kā ekonomēt, ir lietot veikalu piedāvātos atlaižu kuponus. Tiem ir vērts pievērst uzmanību, jo mēneša laikā summa, ko būsit ekonomējuši, katru reizi iepērkoties ar kuponiem, var sanākt iespaidīga. Kuponi ir ne tikai pārtikas precēm, bet arī sadzīves ķīmijai un citiem produktiem.

Iepērkoties lieto tikai skaidru naudu, kredītkarti atstājot mājās — tā tu apzinies, cik liels ir tavs pieļaujamais budžets, un tu nevarēsi nopirkt vairāk nekā ieplānots. Ir vērts pastaigāt pa vairākiem veikaliem un salīdzināt preču cenas. Iespējams, būs jānomaina iepirkšanās vieta, ja izrādīsies, ka iepirkties citur ir krietni lētāk.

Nesalīdzini sevi ar citiem

Zinot mūsdienu situāciju, šo punktu izpildīt ir grūti, jo liekas, ka «zāle vienmēr ir zaļāka otrpus žogam». Nedrīkst salīdzināt sevi ar citiem. Varbūt liekas, ka citiem nauda nāk vieglāk, taču, iespējams, tā nemaz nav. Bagātiem cilvēkiem bieži vien ir lielākas problēmas, tāpēc jākoncentrējas tikai uz sevi un savu budžetu. Tev ir pavisam citi mērķi, ko sasniegt, un jākoncentrējas tikai uz tiem.

Lūdz palīdzību

Ja tomēr esi izlēmis par labu bankas aizdevumam, noteikti vajag iepriekš konsultēties ar speciālistu. Tev tiks ieteikts labākais aizdevuma veids: kredītlīnija, patēriņa kredīts vai kāds cits. Patstāvīgi, uz savu galvu, šādas svarīgas lietas nevajag izlemt — drošāk to darīt kopā ar konsultantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti