Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ko vērts jautāt plastikas ķirurgam par savu izskatu?

Mūsdienās plastiskā ķirurģija vairs neprasa ilgu atveseļošanos, tā tiek veikta kvalitatīvi un atbilstoši augstākajiem standartiem, gandrīz neatstājot pamanāmas rētas. Ņemot vērā, ka tā kļūst arvien pieejamāka, tālāk apkopotas izplatītākās procedūras sejas un ķermeņa korekcijai.

Blefaroplastika – acu plakstiņu korekcija

Grumbas, tā dēvētās «vārnu kājiņas», maisiņi zem acīm, tumšas ēnas un liekās ādas krokas piešķir sejai nogurušu un bēdīgu izskatu, kā arī acīmredzamas novecošanās pazīmes. Acu plakstiņu kosmētisko operāciju izvēlas šādos gadījumos:

  • noslīdējuši acu plakstiņi;
  • maisiņi zem acīm;
  • tumši loki zem acīm;
  • augšējo plakstiņu pārkarāšanās;
  • uzacu nolaišanās, u.c.

Procedūras rezultātā pacienti iegūst acu «svaiguma» izskatu, kā arī atbrīvojas no nevajadzīgajiem lokiem vai liekās ādas.

Otoplastika – ausu gliemežnīcu korekcija

Ausu korekciju izvēlas gadījumos, ja ausis ir uzkrītoši atstāvošas. Operācijas veikšanai nav vecuma ierobežojuma. Operācijas laikā tiek koriģēts ausu izmērs vai forma. Auss gliemežnīcas plastiskā korekcija neietekmē dzirdi, un tās efekts saglabājas visa mūža garumā.

Sejas kontūru korekcija

Katrs smaids, smiekli vai kāds cits vaibsts liek sejas muskulatūras sarauties, laika gaitā radot arvien izteiktākas grumbiņas. Mīmikas atstātās krunciņas var piešķirt cilvēkam niknu, nogurušu vai arī skumju izskatu – pat tad, ja cilvēks šādas emocijas nejūt. Jo dzīvāka un emocionālāka ir Jūsu sejas izteiksme, jo izteiktākas kļūst sejas līnijas un grumbiņas.

Ļoti daudzu sieviešu un arvien biežāk arī vīriešu sapnis ir pēc iespējas ilgāk mēģināt kavēt pirmo krunciņu veidošanos, pēc iespējas ilgāk saglabāt ārējo izskatu un skaistumu, tajā pašā laikā neveicot sarežģītas operācijas.

Botulīna injekcijas izlīdzina grumbas un krunciņas, un medicīnā tās tiek pielietotas jau vairāk nekā četrdesmit gadus. Skaistuma injekcijas kļūst arvien populārākas, jo īpaši novecošanas vizuālo pazīmju attālināšanā. Procedūra ir nesāpīga un efektīvi atsvaidzina sejas kopējo izskatu, izlīdzina nevēlamās rieviņas un grumbas. Injekcijas var izmantot arī kā līdzekli pret pārliecīgu svīšanu.

Hialuronskābes filleru injekcija izlīdzina grumbas un krunciņas, piesaistot audos esošo ūdeni, atjaunojot ādas mitrumu un tvirtumu. Cilvēkam novecojot, organisma saražotās hialuronskābes daudzums samazinās. Injekcijas aizstāj iztrūkstošo hialuronskābi, palīdz izlīdzināt krunciņas un rievas sejā, atgūt zudušo tilpumu lūpās un vaigos, tādējādi izlīdzinot ar vecuma izmaiņām saistītos defektus un uzlabo sejas ovālu. Plaukstas un dekoltē zona ir cilvēka patiesā vecuma «'nodevējs», ar filleru palīdzību var atsvaidzināt plaukstu izskatu. Ar laiku injekcijas iedarbība kļūst ilgāka, jo iedarbības zonā āda relaksējas un zūd pieradums lietot konkrētu sejas mīmiku, kas veido krunciņas. Savlaicīgi veicot nelielas sejas atsvaidzināšanas procedūras, iespējams panākt ne tikai redzamu un lielisku tūlītēju efektu, bet arī ietaupīt laiku un naudu.

Krūšu pacelšanas operācija

Klienti operāciju parasti izvēlas, lai krūtis būtu stingrākas, augstākas un jauneklīgākas. Krūšu pacelšana var atjaunot sievietes figūru, uzlabot noslīdējušu krūšu formu. Operāciju izvēlas, ja:

  • krūtis ir pārāk mazas;
  • pēc dzemdībām tās kļuvušas mazākas un zaudējušas elastību;
  • novājēšana mainījusi krūšu izmērus un kontūras;
  • viena no krūtīm ir manāmi mazāka par otru;
  • tās ir neproporcionālas visam ķermenim.

Krūšu samazināšanas operācija

Gadījumos, kad pārlieks krūšu apjoms un svars sievietei kļūst par nopietnu problēmu, situāciju var risināt ar samazināšanas operāciju, ja ir:

  • pārlieku lielas un noslīdējušas krūtis;
  • ievērojama asimetrija;
  • pārmērīgi lielo krūšu dēļ novēro sāpes kaklā un plecos;
  • zem masīvajām krūtīm novēro pastāvīgus izsutumus;
  • lielo krūšu dēļ, ejot rodas aizdusa.

Sejas un ķermeņa korekcija ar tauku injekcijām

Procedūras veic gan estētiskā izskata uzlabošanai, gan traumu un citu defektu novēršanai. Estētiskos nolūkos tauku injekcijas veic ķermeņa un sejas rajonos, kuri dabīgās novecošanas vai ķermeņa svara izmaiņu dēļ zaudējuši apjomu. Tāpat var ķermenim piešķirt papildu apjomu noteiktās vietās. Rekonstruktīvajā ķirurģijā injekcijas veic mīksto audu defektu vietās, kas izveidojušies pēc operācijām vai traumām. Ilglaicīgu efektu var panākt injicējot cilmes šūnas sejas ādā, dekoltē zonā un roku ādā. Ar šo biomateriālu var veikt arī:

  • krūšu rekonstrukciju,
  • koriģēt iedzimtu vai iegūtu krūšu asimetriju,
  • likvidēt rētu radītas ādas deformācijas.

Liposkulptūra – tauku atsūkšana.

Mēdz būt situācijas, kad kopējais zemādas tauku slānis ir plāns, tomēr konkrētās ķermeņa vietās veidojas to uzkrājumi. Tā, piemēram, sievietēm izteikti kunkuļi veidojas augšstilbu sānos, savukārt vīriešiem izteikts slānis uzkrājas pazodē vai uz vēdera. Ar tauku atsūkšanas jeb lipektomijas metodi var likvidēt nevēlamo tauku slāni no problēmzonām:

  • augšstilbu sānos;
  • apakšstilbu un potīšu rajonā;
  • vēdera un gurnu rajonā;
  • pazodē.

Abdominoplastika – vēdera ādas nostiepšana

Vēdera ādas plastika ir ķirurģiska operācija, kuras laikā likvidē lieko ādu un taukus no vidukļa un vēdera lejasdaļas, kā arī nostiprina vēdera priekšējās sienas muskuļus. Operāciju veic gan vīriešiem, gan sievietēm:

  • atbrīvojot no liekajiem taukiem;
  • nostiprinot vēdera priekšējo sienu;
  • situācijās, kad vēdera āda zaudējusi elastību un ievērojami izstiepusies svara zaudējuma rezultātā;
  • gadījumos, kad vēdera āda saplīsusi grūtniecības laikā izveidojot strijas.

Šie un citi plastiskās ķirurģijas pakalpojumi pieejami «Klīnika DiaMed». Pacientus konsultē Dr. Kārlis Vērdiņš – sertificēts plastikas ķirurgs, kura specializācija ir gan ķermeņa estētiskās, gan rekonstruktīvās mikroķirurģiskās operācijas. Dr. Kārlim Vērdiņam ir plašas zināšanas un pieredze, apgūta un praktizēta ārvalstīs.

Konsultācija ir optimālākais veids, kā pārrunāt visus Jūs interesējošos jautājumus un piemeklēt tieši Jums vispiemērotāko procedūru vai procedūru kombināciju izskata uzlabošanai. Klientu ērtībām tiek piedāvāti elastīgi konsultāciju laiki un izcils klientu serviss, nepieciešamības gadījumā nodrošinot arī  ērtu Dienas stacionāru un modernu operāciju zāli.

Klientu servisa kontakti: 27873073; 29210586; 67471788
e-pasts: [email protected]

Atrodamies: Brīvības gatvē 214, Rīgā (ieeja no Brīvības gatves, blakus 6.tramvaja pieturai «VEF»)
www.diamed.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti