Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lai izvēle būtu pareiza - septiņreiz jānomēra!

Zibens nav novēršams

Kā zibens spēriens no skaidrām debesīm – šādu nepatīkamu pārsteigumu laikam negribas piedzīvot nevienam - ne tiešā, ne pārnestā nozīmē. Tieši tāpēc Einārs Rubenis ar saviem diviem uzņēmumiem – SIA "OLIO komerccentrs" un SIA "OLIO projekts" - jau daudzus gadus piedāvā risinājumus, kā pasargāties no zibens spērieniem šī vārda tiešajā nozīmē, proti, zibens aizsardzības sistēmas. "No zibens spēriena mēs neesam pasargāti neviens, tāpēc tālredzīgi būtu nodrošināties pret šādām dabas izraisītām kataklizmām, nevis domāt, ka zibens briesmas mani jau neskars, vai arī izšķirošajā brīdī, kad ik sekunde ir dārga, gaidīt uz glābēju operativitāti un izveicību. Tādēļ ir svarīgi jau laikus padomāt par kādiem preventīviem pasākumiem, lai justos pilnībā droši," zibens aizsardzības risinājumu nepieciešamību un aktualitāti skaidro uzņēmējs.

Banku izvēlas, rūpīgi izpētot tās pieredzi un akcionāru struktūru 

Tieši tāda pati pieeja viņam bijusi, izvēloties biznesa partneri - banku. "Kredītiestādes izvēles jautājumam piegājām ļoti nopietni - pētījām bankas akcionāru struktūru, analizējām bankas pozīciju pasaulē atzītu institūciju veidotajos drošības topos," stāsta uzņēmējs. Pirms gada, kad izlemts, ka abiem uzņēmumiem pamatā jāsadarbojas ar vienu banku, kā papildu arguments izvēlēties tieši DnB NORD Banku bijis fakts, ka kredītiestādes netiešie akcionāri ir Vācijas un Norvēģijas valstu bankas. "To, ka mūsu pirms gada izdarītā izvēle ir pareiza, nesen vēlreiz apliecināja fakts, ka viens no pasaulē vadošajiem finanšu pasaules izdevumiem Global Finance savā jaunākajā vērtējumā par 50 pasaulē drošākajām bankām 34.vietā ierindojis DnB NORD Bankas akcionāru struktūrā ietilpstošo Norvēģijas banku DnB NOR," savu izvēli biznesa partnera izvēlē skaidro uzņēmējs.


Klientu vidū - gan nopietnas valsts iestādes, gan zemnieku saimniecības

Stabilitāte, uzticamība, drošība – tās ir vērtības, kuras ne tikai abi Eināra Rubeņa uzņēmumi sagaida no bankas, bet arī viņa klienti sagaida no SIA "OLIO komerccentrs" un SIA "OLIO projekts", jo klientu vidū ir tādas nopietnas iestādes kā Latvijas Banka, telekomunikāciju operatori, vairākas kredītiestādes, kā arī ārstniecības iestādes, piemēram, Rīgas dzemdību nams. Šie klienti izmanto vēl kādu ļoti būtisku uzņēmumu piedāvāto pakalpojumu – dīzeļģeneratorus un nepārtrauktās elektrobarošanas iekārtas jeb UPS, kas nodrošina nepārtrauktu elektrības padevi arī tajos brīžos, kad centrālajos elektrotīklos vētras, sniega vai citu kataklizmu dēļ notikuši strāvas padeves traucējumi. "Pārtraukumi elektropadevē būs arvien vairāk," prognozē Einārs Rubenis, "jo nav noslēpums, ka elektrības vadi jaunāki nepaliek, taču dabas kaprīzes tiem uzliek arvien nopietnākus pārbaudījumus".

Kā savus nākamos uzticamākos klientus Einārs Rubenis saskata lauksaimniekus, kuriem nebūs pieņemama situācija, ka nedēļām nav pieejama elektrība vai arī pārsprieguma vai iespējamā zibens spēriena dēļ tiek apdraudēti mājlopi. "Govis ir daudz jūtīgākas pret pārspriegumu radītiem triecieniem, nekā cilvēki. Latvijā ir vismaz septiņi slaukšanas roboti, kur jānodrošina nepārtraukta vienmērīga darbība, lai lopiņi netiktu iebaidīti un turpinātu sekmīgi ražot pienu," skaidro uzņēmējs, kurš jau sācis konsultācijas ar Lauku atbalsta dienestu par iespējām zemniekiem kopīgi ar valsti risināt šo svarīgo jautājumu.

Kā ļoti nozīmīgu uzņēmējs novērtē sadarbību ar ārstniecības iestādēm. "Ir pagodinoši, ka Dzemdību nams, kur elektropadeves nodrošināšana ir dzīvības un nāves jautājums, kur mazulīšiem inkubatoros ne mirkli nedrīkst apstāties dzīvības procesu nodrošinošās aparatūras darbība, mums ir uzticējis ne tikai apkalpot jau esošo nodaļu, bet arī projektēt jauno dzemdību namu. Tas ir ļoti sarežģīts process, jo visam ir jādarbojas nevainojami – operāciju un dzemdību zālēm, palātām un vēl daudz kam citam," skaidro uzņēmējs.


Par drošību domā arvien vairāk 

Pēdējā mājokļa un būvniecības izstādē par uzņēmēja Eināra Rubeņa piedāvātajiem zibens un pārsprieguma aizsardzības risinājumiem bijusi ļoti liela interese, tomēr vēlmes ir dažādas: "Ir cilvēki, kas izvēlas no uguns nelaimēm pasargāt saimniecības ēku un kūtis, bet dzīvojamai mājai uzliek tikai minimālo aizsardzību." Kaut gan atzīst, ka iedzīvotāji arvien vairāk sāk apzināties savu atbildību un rūpēties par savu īpašumu un vairs tik vieglprātīgi nepaļaujas domai, ka gan jau viss būs kārtībā.

Arī sadarbības partneru izvēlē abi Eināra Rubeņa vadītie uzņēmi ir uzticīgi saviem principiem. "Zibens aizsardzības sistēmas tiek piegādātas no Vācijas vadošajiem speciālistiem, kas šajā jomā darbojas jau vairāk nekā simts gadus. Savukārt dīzeļģeneratori tiek iepirkti no Spānijas, UPS - no Itālijas piegādātāja, kuri spēj piedāvāt augstu kvalitāti par atbilstošu cenu," pārliecinoši norāda uzņēmējs. Pagaidām gan Latvijā uz vietas šādu produkciju neražo, taču Einārs Rubenis ir iecerējis nākotnē attīstīt arī ražošanu un ir pārliecināts, ka viņa ilggadīgā pieredze lieti noderēs dažādu aizsardzības risinājumu ieviešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

"Kredītiestādes izvēles jautājumam piegājām ļoti nopietni - pētījām bankas akcionāru struktūru, analizējām bankas pozīciju pasaulē atzītu institūciju veidotajos drošības topos. Un DnB NORD Banka pilnībā atbilda mūsu prasībām."

LASI VĒL

"Stabilitāte, uzticamība, drošība – tās ir vērtības, kuras sagaidu no bankas un kuras klienti sagaida no maniem uzņēmumiem."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi mājas remontam ar ierobežotu budžetu

Mājas renovācija ir lielisks veids, kā ienest jaunu dzīvību jūsu dzīves telpā, uzlabot funkcionalitāti un palielināt sava īpašuma vērtību. Tomēr ir izplatīts nepareizs uzskats, ka renovācija ir dā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti