Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Maģistra programma "Baltijas jūras reģiona studijas" – veidosim labāku nākotni!

Baltijas jūra ir kā tilts starp Rietumiem un Austrumiem, kas gadsimtiem ilgi ir vienojis vairākas jūras krastos dzīvojošās tautas. Tomēr aukstā kara laikā izveidojās mākslīgas robežas, kas draudēja iznīcināt reģiona vēsturiskās saiknes. Pēc Padomju Savienības sabrukuma un Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas senās jūras valstis pamazām nostiprināja savstarpējās attiecības, un pēdējo 20 gadu laikā ir gūti ievērojami panākumi.

Mūsdienās Baltijas jūras reģionu var raksturot kā vienu no spilgtākajiem un dinamiskākajiem apgabaliem Eiropā. Tas sastāv pārsvarā no mazām valstīm, bet ietver arī vairākus lielus spēkus – Vāciju, Krieviju un Poliju. Tā kā nav citu teritoriju, kur robežotos ES ar Krieviju, Baltijas jūras reģions kļuvis arī par stratēģisku tikšanās vietu. ES apzinās šī apvidus nozīmi un attīsta Baltijas jūras stratēģiju - pamatu starpreģionālajai sadarbībai, kas bieži tiek minēts kā labs reģionālās integrācijas piemērs ES. Tartu Universitāte piedāvā unikālu starpnozaru maģistra programmu "Baltijas jūras reģiona studijas" (MA BJRS), kuras mērķis ir analizēt reģionu attīstības tendences un sagatavot jaunos reģionālās integrācijas speciālistus.

MA BJRS apvieno dažādas disciplīnas, lai izpētītu reģionu sociālo, politisko un ekonomisko attīstību. Akadēmisko kvalitāti nodrošina mācībspēku vidū esošie ārzemju un Igaunijas vadošie pētnieki, kas izmanto interaktīvas mācīšanas metodes un personisku pieeju salīdzinoši nelielajām studiju grupām. Studentu vidū ir pārstāvētas Eiropas valstis, Ziemeļamerika, Dienvidamerika, Tuvie un Tālie Austrumi. Programmas ietvaros tiek nodrošinātas arī prakses iespējas profesionālo iemaņu iegūšanai. Spilgtā un mājīgā universitātes pilsētiņa paver daudzas iespējas ne tikai studiju procesam, bet arī atpūtai.

MA BJRS piedalās vairākās starptautiskās sadarbības programmās: Erasmus Mundus programmā "Starptautiskais maģistrs Ekonomikas, valsts un sabiedrības vadībā", Starptautiskā maģistra programmā "Krievijas, Centrāleiropas un Austrumeiropas studijas" un Transatlantiskajā maģistra programmā "Austrumu – Centrālās Eiropas studijas". Transatlantiskā maģistra programma piedāvā lielisku iespēju iegūt divkāršu maģistra grādu sociālajās zinātnēs un vēsturē vienlaicīgi Tartu Universitātē un Rietumvirdžīnijas Universitātē (ASV). Studenti pirmajā mācību gadā studē Tartu Universitātē un Civitas Koledžā (Varšava, Polija), bet otrajā - ASV. Studiju laikam ASV iespējams saņemt stipendiju 12 000 eiro apmērā.MA BJRS ir Baltijas Studiju tīkla (Baltic Studies Network) biedrs. Tajā apvienojušās dažādas Baltijas jūras reģiona augstskolas, kas piedāvā patiesu izpratni par reģionālajiem pētījumiem. Programmas studenti var pavadīt vienu semestri kādā no partneraugstskolām, iegūt papildus akadēmiskās zināšanas un pieredzi sociālajā kultūras vidē, kā arī veidot kontaktus veiksmīgai turpmākās karjeras attīstībai.

Studijas ir labs ieguldījums nākotnē, jo programmas mērķis ir apmācīt starpnozaru ekspertus Ziemeļeiropas integrācijā un sadarbībā. Sagatavotie eksperti palielinās reģionu dinamisko attīstību un konkurētspēju globālā mērogā, bet saskaņoti funkcionējošs reģions veicinās tā katras atsevišķas teritorijas izaugsmi, t.sk. Latvijas. Mūsu absolventi kļūs par virzītājspēku dažādās reģionālās sadarbības jomās: reģionālajā politikā (t.sk. vides, izglītības un kultūras), reģionālajā sadarbībā centrālajā un vietējā līmenī, ekonomiskajā sadarbībā un lietišķajos pētījumos.

Vairāk informācijas var atrast http://www.ut.ee/baltic

Ja Jums ir kādi jautājumi par studiju iespējām Tartu Universitātē, nekautrējieties sazināties ar mums www.ut.ee/ask

Apmeklē virtuālo ekskursiju Tartu Universitātē www.ut.ee/virtualtour

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti