Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Noderīgi padomi tiem, kas gatavojas garam ceļojumam ar auto

Lai gan ir pierasts, ka vasara ir atvaļinājumu un ceļojumu laiks, nereti cilvēki tieši rudenī izvēlas doties tālākos pārbraucienos ar automašīnām vai autobusiem. Tāpēc, ja arī tev drīz ir ieplānots ilgs ceļojums ar auto, tad tev noteikti vajadzētu izlasīt šos padomus, kā pavadīt šos pārbraucienus droši un veselīgi, jo pārliecināšanās, ka tavam auto ir OCTA apdrošināšana un degviela bākā, nav vienīgās lietas, kuras tev vajadzētu ievērot pirms gariem ceļojumiem ar automašīnu.

Ir dzirdēti daudzi briesmu stāsti par neciešamiem ceļojumiem ar automašīnu vai autobusu, taču lielākā daļa ceļojumu ir tādi, jo cilvēki nav sagatavojušies un nodrošinājušies ar visu nepieciešamo šādiem pasākumiem. Viena no pirmajām lietām, ko ikvienam vajadzētu atcerēties, ir ģērbties tā, lai tev būtu ērti pavadīt daudz stundas sēdus stāvoklī. Protams, mēs vienmēr vēlamies izskatīties labi un ģērbies atbilstoši jaunākajām modes tendencēm, taču garos ceļojumos ar auto priekšroku vajadzētu dot apģērba ērtumam. Ieteicams ir vilkt brīvu apģērbu, kas nekur nespiež, jo šāds apģērbs tev netraucēs, kā arī samazinās risku, ka tev var rasties asins sabiezējumi ekstremitātēs, kas var novest pie nopietnām veselības problēmām. Papildus tam ir vēlams vilkt apavus, kuros tev nesvīst kājas un kurus ir viegli arī novilkt, lai katrā pieturā tev nebūtu jāveltī 5 minūtes, lai aizšņorētu kurpes, kā arī nodrošināties ar kādu siltāku jaku vai lakatu, kuru vari uzvilkt, ja kļūst vēsi.

Otrā lieta, kuru noteikti ir jāatceras, ja tava ceļojuma garums ir ilgāks par pāris stundām, ir apstāties un izlocīt kājas katras divas stundas. Protams, ar izkāpšanu vien nepietiks, ir vēlams doties kaut vai pāris minūšu ilgā pastaigā, lai tu varētu kārtīgi izkustināt kājas un atgūt normālu asinsriti tajās. Tas nodrošinās ne tikai to, ka tev neveidosies jau pieminētie asins sabiezējumi, bet arī to, ka tu varēsi nosēdēt nākamās 2 stundas un pieveikt tālāku attālumu, nonākot savā galamērķi ātrāk.

Lai gan daudziem šķiet, ka garos pārbraucienos nevajadzētu dzert daudz ūdeni, jo tas nozīmē, ka jums nāksies bieži apstāties, tomēr ūdens dzeršana ir būtiska, lai vieglāk pārdzīvotu garus braucienus ar automašīnu un lai uzturētu savu veselību šī brauciena laikā. Tas pats attiecas arī uz ēšanu. Bieži sanāk, ka šādās garākās ekskursijās mēs pārtiekam no ēdieniem, kurus piedāvā ātrās ēdināšanas restorāni, vai no tādām lietām kā cepumi, maizītes un konfektes. Tomēr arī ceļojumu laikā vajadzētu ēst veselīgi un ieturēt regulāro 3 maltīšu grafiku bez biežas uzkodu ēšanas. Labāk izvēlies vai nu līdzi iepakot veselīgus ēdienus, kas ir pilni ar vitamīniem un dažādām minerālvielām, vai arī ceļojuma laikā apstāties kafejnīcās, kurās ir pieejami veselīgi ēdieni, kas ne tikai radīs sāta sajūtu, bet arī nodrošinās, ka tava gremošanas sistēma turpina darboties pareizi un ka tu uzņem visus nepieciešamos vitamīnus.

Tāpat noteikti nepārtraukti seko līdzi sava auto stāvoklim un pievērs pastiprinātu uzmanību ikvienai skaņai, kas brauciena sākumā nebija dzirdama. Nav brīnums, ka vairums autovadītāju, kuriem bieži jāmēro garš ceļš, izvēlas iegādāties KASKO apdrošināšanu, jo dažādas pēkšņs problēmas ar automašīnām, vienalga, vai tās ir radušās dabiski vai kādu ārēju spēku ietekmē, nav retums. Tāpēc pirms ceļojuma uzsākšanas pārliecinies, ka tavs auto ir labā tehniskā kārtībā, kā arī turpini to darīt arī ceļojuma gaitā, lai tavs auto tev nesagādā nepatīkamus pārsteigumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti