Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Palīdziet Maksimilianam nostāties uz kājām!

Maksimilianam Kalinovskim ir ticis smags liktenis. Viņam ir iedzimta muskuļu distrofija. Tā ir nopietna nervu un muskuļu slimība, kuras galvenais simptoms ir muskuļu vājums. Bērna muskuļi ir tik vāji, ka pat parastas kāju un roku kustības ir grūti paveicamas, nemaz nerunājot par staigāšanu. Šausminošākais ir tas, ka slimība nav ārstējama. Ir pieejamas tikai efektīvas metodes un rehabilitācijas kursi slimības efekta mazināšanai. Tam ir nepieciešams daudz naudas: 15 558,23 eiro. Palīdziet Maksimilianam un viņa ģimenei!

Nelaime piemeklēja zēna ģimeni pavisam negaidīti, jo viņš piedzima pavisam vesels. Puika bija audzis un pieņēmies svarā, līdz 6 mēnešu vecumā jau svēra 7400 g. Un tad sākās dīvainības. Pēkšņi viņš smagi saslima, viņam bija augsta temperatūra, kuras dēļ mazuli ar mammu pat nogādāja slimnīcā. Tad temperatūru izdevās normalizēt un šķita, ka slimība ir uzvarēta. Bet Maksimilians sāka atteikties no mātes piena, un vēlāk arī no bērnu pārtikas maisījuma. Dažreiz nebija iespējams viņu pabarot pat 3-4 dienas, viņš tikai dzēra ūdeni. No omulīga mazuļa ar sārtiem vaidziņiem viņš pārvērtās par pavisam trauslu bērnu. Viņam parādījās muskuļu vājums – viņam nebija spēka apsēsties, pārvelties uz vēderiņa. Vecāki bija pārbiedēti par tik dramatiskām pārmaiņām bērna uzvedībā.

Tādā situācijā viņi nevarēja zaudēt ne mirkli. Sākās vizītes pie ārstiem, un komplekso izmeklējumu veikšanai Maksimilianu ar mammu uzņēma stacionārā. Bērnu apskatīja pediatri, neirologi un ģenētiķi. Tika veikts ultraskaņas izmeklējums mazuļa sirdij, galvai un vēderiņam. Protams, tika veiktas daudz dažādas analīzes. Ārsti nebija atklājuši nekādas būtiskas novirzes no normas, un māmiņu ar mazuli izrakstīja no slimnīcas. Maksimiliana svars tobrīd bija 7200 grami. Taču viss bija veltīgs, jo Maksimiliana stāvoklis nebija uzlabojies.

10 mēnešu vecumā Maksimilians atkal nonāca slimnīcā, kura tika veikta vēl virkne analīžu un pārbaužu. Un atkal rezultāti neko neuzrādīja. Latvijā nav iespējams noteikt diagnozi, tāpēc vienīgais, ko varēja darīt vecāki, bija cīnīties ar nezināmas slimības simptomiem. Rehabilitācijas, fizioterapijas kursi, masāžas un medicīniskā pārtika – tas viss palīdzēja bērnam iemācīties sēdēt un vēlāk arī rāpot. Kādu laiku Maksimiliana ģimene tika galā pašu spēkiem, bet naudas sāka pietrūkt. Tagad viņi lūdz Jūsu palīdzību: palīdziet viņiem! Jo dzīvē nav nekā svarīgāka par bērnu veselību!

Nesen Maksimilians ar mammu bija devies uz Barselonu, kur veica papildu izmeklēšanas. Šis brauciens tika īstenots, pateicoties savāktajiem ziedojumiem un Labdarības Fonda Labdaris.lv palīdzībai. Barselonas klīnikā tika noteikta diagnoze, kura bija laupījusi spēkus mazulim visu šo laiku: iedzimta muskuļu distrofija. Vecāki vairs nedzīvoja neziņā. Taču tās nebija laimīgās beigas: slimība ir neārstējama. Pasaulē ir zināmas tikai efektīvas metodes cīņai ar tās simptomiem. Un to pamatā ir jau pielietotās fizioterapijas un rehabilitācijas, īpašās masāžas un speciālā pārtika, regulāras nodarbības ar dažādiem speciālistiem.

Tagad Kaļinovsku ģimene lūdz Jūsu palīdzību. Maksimiliana mamma tic, ka cilvēki nav zaudējuši labsirdību un līdzcietību, viņa tic, ka līdzjūtīgi cilvēki nepametīs viņu vienu ar šo nelaimi. Viņa nepārtraukti vēršas Fondā Labdaris.lv ar vēstulēm, kurās lūdz palīdzību. Pavisam nesen mēs saņēmām vēl vienu vēstuli:

"Labdien!

Liels paldies par Jūsu palīdzību! Mans mazulis jau neatsakās no ēdiena, labprāt ēd Nutrini specializēto pārtiku un ir pieņēmies svarā jau līdz 8 kilogramiem. Bet mani uztrauc tas, ka viņš vēl arvien nerunā. Šobrīd mums ir ļoti nepieciešami ortopēdiskie ziemas apavi Maksimilianam, kā arī ir vajadzīgs rehabilitācijas kurss Jaunķemeros. Ar šo mums ir vajadzīga Jūsu palīdzība, jo paši mēs netiekam ar to galā. Mums pietiek naudas tikai fizioterapijas un raitterapijas kursu apmaksai.

Vēlreiz sirsnīgi pateicos Jums par atsaucību!

Ar cieņu,

Maksimiliana mamma"

Maksimiliana mammas lielākā laime būtu ieraudzīt, kā viņas dēls pieceļas kājās un pienāk apkampt māmiņu!

Neesiet vienaldzīgi pret šīs ģimenes nelaimi! Ziedojiet "Maksimiliana Kaļinovska Fondā"! Dodiet Maksimilianam iespēju apkampt māmiņu!

Ar Maksimiliana stāstu var iepazīties Labdarības Fonda Labdaris.lv portālā šeit:

http://labdaris.lv/lv/funds/view/110

Lūdzam Jūs palīdzēt šim zēnam! Līdzekļi tiek vākti Fondā Labdaris.lv.

Ziedojumu tālruņi: 90006881 (maksa par zvanu — 1.42 EUR) un 90006771 (maksa par zvanu — 7.11 EUR).

Jūs varat ziedot arī uz kādu no zemāk norādītajiem bankas kontiem, lai palīdzētu Maksimilianam nostāties uz kājiņām. Maksājuma informācijā ierakstiet "Veselības Fonds: Maksimilians Kaļinovskis"

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība «Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv»
Reg. Nr: 40008173130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1-1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22
LV43HABA0551037990069
-CITADELE- Swift: PARXLV22
LV79PARX0016130480002

Paypal [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti