Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Piemēro mācības dzīvei – sāc e-studijas!

Visi zina, ka studiju laiks ir skaistākais mūža posms, bet ne katram ir iespēja to izbaudīt. E-studijas ir šī gadsimta atklājums, ka ļauj nokļūt studentu pulkā pat tad, ja no mācību iestādes šķir tūkstošiem kilometru, ja fiziskās ķibeles neļauj atstāt dzīvokli, ja dienas ir pakārtotas bērniņa aprūpei vai klātienes studijas kavē kādi citi apstākļi.


Turībai – desmit gadu pieredze

Biznesa augstskolā Turība jau kopš 1999.gada ir pieejamas e-studijas jeb datorizētā tālmācībā.  Šajā laikā gūta ievērojama pieredze un atzinība ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. 2003.gadā notika pirmais e-studijas absolvējušo studentu izlaidums.

Šobrīd Turība ar e-studiju starpniecību piedāvā apgūt šādas programmas: uzņēmējdarbības vadība (otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība), finanses un grāmatvedība un reklāma uzņēmējdarbībā (abās – pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība), tiesību zinātnes (profesionālā maģistra grāds).

Akreditētas programmas, līdzvērtīgi diplomi

Viss e-studiju plāns, visi eksāmeni ir tādi paši kā nepilna laika studentiem. Mācībām var izmantot internetā pieejamos pasniedzēju sagatavotos lekciju konspektus. Katra kursa noslēgumā ir eksāmeni, kas jākārto klātienē, iepriekš vienojoties ar pasniedzēju par piemērotāko laiku. Ja nepieciešams, var saņemt arī klātienes konsultācijas.

Visas izglītības programmas ir akreditētas, tātad starptautiski atzītas, un iegūtais diploms ir līdzvērtīgs pilna laika studiju diplomam. No tā izriet vēl vairākas priekšrocības: ar e-studiju diplomu var turpināt mācības pilna laika studiju maģistrantūrā, no e-studijām jebkurā brīdī var pāriet uz pilna vai nepilna laika studijām un otrādi, nekārtojot papildu eksāmenus un iztiekot bez jebkādiem citiem sarežģījumiem.


Mācību gada sākumu izvēlies pats

Viena no lielākajām e-studiju priekšrocībām ir tā, ka katrs pats var izvēlēties sava studiju laika sākuma. Nekur nav teikts, ka tam ir jābūt tradicionālajam 1. septembrim – par mācību gada sākumu var kļūt jebkurš datums un jebkurš mēnesis. Turklāt arī studiju ilgums nav atkarīgs no augstskolas kalendārā grafika – katru nākamo studiju gadu sāk, nokārtojot vismaz 70 procentus no apgūstamo studiju kursu kredītpunktu apjoma, vai pēc gada no pirmās studiju dienas.

Paša griba ir viss tālmācību pamats, jo nav noteikti datumi, kad jāiesūta referāti un kontroldarbi un kad jākārto eksāmeni. Galvenais ir mācību gada laikā izdarīt visu programmā paredzēto.


Mazāk izdevumu, vairāk brīva laika

E-studiju būtiskākais vārds varētu būt – brīvība. Nekādu ierobežojumu laikā un telpā. Par e-studentu var kļūt jebkurā vecumā, mācīties iespējams tādā vidē un tempā, kāds katram ir vispiemērotākais. To var darīt mājās, darba vietā, komandējumā, atpūšoties, to var darīt, dzīvojot Latvijā vai ārzemēs, jo dators ir ieslēdzams gan agros rītos, gan vēlos vakaros. Pat pusdienas pārtraukums ir gana garš, lai izlasītu lekcijas konspektu, un brīvdienas tad pilnībā var veltīt ģimenei un draugiem.

Tālmācība sniedz iespēju taupīt līdzekļus, jo augstskolā jāierodas tikai uz eksāmeniem. Tātad atkrīt gan transporta, gan nakšņošanas, gan visādi citādi papildu izdevumi. Tādējādi kopējās studiju izmaksas ir zemākas nekā klātienē, vakarā vai neklātienē. Tās samazina arī maksa par mācību gadu, kas e-studentiem caurmērā ir par trešdaļu zemāka nekā visiem pārējiem Turības studentiem.


Lorita Bukša, Turības e-studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" studente

Savulaik iestājos universitātē un mēģināju savienot darbu ar mācībām vakaros. Pēc pusgada sapratu, ka nav iespējams studijām pakārtot ne dzīvi, ne darbu. Pēc ilgāka pārtraukuma māsa ieteica e-studijas Turībā. Iestājos un neesmu nožēlojusi ne mirkli, jo nu jau ir pabeigts trešais kurss, lai gan vairākus gadus strādāju Anglijā. Uz Latviju braucu divas reizes gadā kārtot eksāmenus, pie viena apciemojot arī tuviniekus. Tālmācība man ļauj apgūt zināšanas tad, kad ir laiks un vēlēšanās, un studijas varu piemērot savai dzīvei. Turklāt diploms, kuru saņemšu pēc gada, būs tieši tāds pats kā pilna laika studentiem. Tāpēc mans padoms ir šāds – ja gribat iegūt labu izglītību par iespējami mazākiem līdzekļiem, neierobežojot savu rīcības brīvību ar stingriem lekciju un semināru grafikiem, izvēlieties e-studijas.


Vairāk informācijas: http://www.turiba.lv/lat/studentiem/estudijas/


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti