Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgas Biznesa skolas 900 veiksmes stāsti

Pašā Rīgas centrā, Skolas ielā 11, atrodas RTU Rīgas Biznesa skola (RBS) – vecākā un prestižākā biznesa vadības augstskola Latvijā, kas savas darbības 20 gados ir sagatavojusi vairāk kā 900 biznesa profesionāļus, vidējā un augstākā līmeņa vadītājus. Strādājot lielākajos uzņēmumos Latvijā un ārvalstīs, t.sk. Lattelecom, Latvenergo, Nordea, SEB, Swedbank, DnB Nord, Citadele, ELKO Grupa, Tieto Latvia, Latfood, Ernst and Young, skolas absolventi bieži vien atsaucas uz skolā iegūto zināšanu un prasmju nozīmi viņu karjeras izaugsmē.

7. jūlijā Rīgas Biznesa skola visus interesentus aicina apmeklēt atvērto durvju dienu. Tajā varēs dzirdēt absolventu veiksmes stāstus, iejusties starptautiskajā skolas vidē un uzzināt vairāk par studiju iespējām Rīgas Biznesa Skolā.
MBA programmai starptautisks skanējums
Lai nodrošinātu studentu konkurētspēju starptautiskā līmenī, mācību process Rīgas Biznesa skolā notiek angļu valodā. Tā tas ir bijis jau kopš skolas dibināšanas 1991. gadā, kad sadarbībā ar stratēģiskajiem partneriem Bufalo universitāti ASV un Otavas universitāti Kanādā tika izveidota Latvijā pirmā Ziemeļamerikas standarta biznesa vadības maģistra (MBA) programma, kas tika pasniegta angļu valodā. Programmas atbilstību augstākajiem akadēmiskajiem standartiem apliecina iegūtā akreditācija un starptautiskais IQA (International Quality Assurance) sertifikāts.
Executive MBA – pasaules mēroga biznesam
Augstākā līmeņa vadītājiem Rīgas Biznesa skola piedāvā apgūt prestižo Executive MBA (EMBA) programmu. Pieredzējuši biznesa cilvēki no Latvijas un ārzemēm pulcējas reizi mēnesī, lai četru dienu sesijā iegūtu jaunas zināšanas un noderīgus kontaktus. Studiju kopējais ilgums ir divi gadi, iekļaujot mācību braucienu uz ASV vai Kanādu. Tā ietvaros EMBA studenti tiek uzņemti Bufalo vai Otavas universitātē, kur mācās pie starptautiskiem mācībspēkiem, dodas pieredzes apmaiņā uz tādiem uzņēmumiem kā Coca-Cola un HSBC un dibina vērtīgus kontaktus. Pēc mācībām neizpaliek arī kultūras un izklaides programma. Spilgti iespaidi studentiem ir palikuši, piemēram, no brauciena uz Niagaras ūdenskritumu.
Professional MBA – karjeras izaugsmei
Nozaru speciālistiem un vidējā līmeņa vadītājiem tiek piedāvāta elastīga vakara programma Professional MBA (PMBA). Studiju laikā daudz tiek strādāts ar Hārvardas biznesa skolas Case-study jeb situāciju analīzes metodi, kas ir apmācību veids, kurā, izmantojot konkrēta uzņēmuma piemēru, studenti sastopas ar lēmumiem un dilemmām, kādus vadītāji redz ikdienā. Pasniedzēja vadībā studenti strādā komandās, lai analizētu un apkopotu pretrunīgus datus un viedokļus, noteiktu mērķus, to izpildes secību un rastu risinājumus reālām problēmām biznesa vidē.
Kā vienu no priekšrocībām šai PMBA programmai studenti min faktu, ka mācības ir viegli apvienot ar darbu. Tās notiek darbadienās no 18:00 līdz 21.00, un katrs students pats plāno savu mācību grafiku un to, cik ilgā laikā vēlas iegūt savu MBA grādu.
Augsti tiek vērtēta arī iespēja specializēties. Studenti var apgūt vispārējo MBA programmu, kas noder uzņēmumu vadībā visās nozarēs. MBA Finance parasti izvēlas banku un finanšu investīciju sektorā strādājošie, bet mārketinga un komunikācijas speciālisti dod priekšroku MBA Marketing. Jaunākā ir MBA IT specializācija, kas paredzēta IT uzņēmumu un projektu vadītājiem un cilvēkiem, kuri uzņēmumos atbild par informācijas sistēmu vadību.
Leons Platacis, «Premium Medical» līdzīpašnieks un biznesa vadītājs, kurš biznesa skolu absolvējis 2010. gadā, atzīst: "Studijas Rīgas Biznesa skolā (RBS) man ir devušas ļoti daudz, studiju sākums sakrita ar klīnikas izveidi. Šī projekta laikā man radās ļoti daudz jautājumu. Studijas RBS bija lielisks palīgs atbilžu noskaidrošanai un jaunu jautājumu izvirzīšanai. Vairāki pasniedzēji, ar kuriem pārrunāju sava privātā biznesa lietas, ir kļuvuši par maniem labiem draugiem, var pat teikt - par mentoriem. Tas ir lielisks ieguvums."
Vairāk nekā skola
Kontaktu uzturēšana ir neatņemama biznesa vides sastāvdaļa. Ne velti Rīgas Biznesa skolai ir izveidojusies ļoti spēcīga absolventu asociācija, kura regulāri rīko dažādus pasākumus: pieredzes apmaiņas braucienus uz Latvijas uzņēmumiem, tikšanās un profesionālus seminārus. Skolas telpas, it īpaši Alumni Auditorija, kas ar absolventu palīdzību tapusi par Baltijā izcilāko tehnoloģiski aprīkoto videokonferenču auditoriju, ir ļoti pateicīga vieta starptautisku pasākumu organizēšanai. Arī mājīgā skolas bibliotēka ir vienmēr atvērta skolas absolventiem. Katru gadu skola piešķir apbalvojumu Employer of the Year tiem uzņēmumiem, kuri novērtē augsti kvalificētus darbiniekus – Rīgas Biznesa Skolas absolventus un sniedz atbalstu to profesionalitātes celšanai. Šogad šis apbalvojums tika piešķirts Nordea and Itella Information.
7. jūlijā – MBA atvērto durvju diena
Lai vairāk uzzinātu par iespējām apgūt Professional un Executive MBA programmu, dzirdētu absolventu veiksmes stāstus un iejustos skolas atmosfērā, Rīgas Biznesa Skola visus interesentus aicina 7. jūlijā apmeklēt atvērto durvju dienu (Skolas ielā 11).
Plkst. 9:00 – 11:00 notiks Executive MBA breakfast. Šo lietišķo brokastu laikā pasākuma dalībnieki varēs vairāk uzzināt par studiju norisi un saturu. Daiga Ērgle, AirBaltic personālvadības viceprezidente un pasniedzēja Rīgas Biznesa skolā, apmeklētājiem novadīs praktisku mini lekciju par jaunas, uz kompetenci balstītas personālvadības stratēģijas ieviešanu uzņēmumā AirBaltic. Noslēgumā RBS absolvents SIA Foundation valdes priekšsēdētājs Kon Tai Bui (Ķīna) dalīsies ar savu starptautisko redzējumu par ieguvumiem no EMBA studijām. Skat. Executive MBA breakfast programmu.
Plkst. 18:00 – 20:00 notiks Professional MBA afternoon. Pasākuma laikā dalībnieki varēs uzzināt par programmas saturu, iestāšanās nosacījumiem, noklausīties RBS uzņēmējdarbības pasniedzēja, FMS grupas valdes priekšsēdētāja Jāņa Berga mini lekciju, kurā izmantota case-study metodi. Savukārt RBS absolvents, SIA Datakom tehniskā departamenta vadītājs Uldis Vilks stāstīs par savu MBA studiju izvēli un gūtajām priekšrocībām veiksmīgai karjerai. Skat. Professional MBA afternoon programmu.
Pieteikšanās atvērto durvju dienai pa tel. vai [email protected]

Rīgas Biznesa skolas kontaktpersonas:
Inga Bratena
MBA programmu direktore
Mob.: +371 26688835
E-mail: [email protected]
Dagnija Žiba
Vadības programmu konsultante
Mob.: +371 28343245
E-mail: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti