Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

RPIVA atzīta par izcilu organizāciju

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) jūlija beigās ir saņēmusi prestižo Lielbritānijas kvalitātes vērtētāju organizācijas _Midlands Excellence _sertifikātu, kas apliecina atbilstību Investors in Excellence standartam.

Sertifikāts apliecina RPIVA kā izcilas organizācijas statusu, kas vērsta uz nepārtrauktu pilnveidošanos un izaugsmi.

Tēmē uz vadošās pedagoģiskās augstskolas statusu

RPIVA rektore Daina Voita uzskata, ka viens no lielākajiem ieguvumiem, ko organizācijas vadībai sniedz Investors in Excellence standarta ieviešana, ir kritiska un mērķtiecīga situācijas izvērtēšana, problēmu analīze un nākotnes plānu nospraušana. Investors in Excellence princips nepieļauj radīt nekonkrētas izaugsmes stratēģijas, tā vietā pieprasot, lai katrs stratēģijas punkts būtu pamatots un izpildāms, paskaidrojot arī to, kā tieši rezultāts tiks sasniegts Šāda kārtība ievērojami atvieglo gan vadības, gan pārējā personāla darbu, jo jebkurā brīdī ir zināms, kas ir jādara, lai kopējā attīstības stratēģija nepaliktu tikai uz papīra, bet patiesi tiktu īstenota dzīvē. Savukārt problēmu gadījumā ir skaidri soļi, kā pārvarēt radušos krīzi, norāda D.Voita.

Rektore ir pārliecināta, ka, pateicoties organizācijas vadības pārmaiņām, kuras tika iedzīvinātas Investors in Excellence standarta ieviešanas gaitā, RPIVA ne tikai spēs veiksmīgi attīstīties piesātinātajā augstskolu vidē, bet akadēmijai ir ļoti labas iespējas 2020.gadā kļūt par vadošo Pedagoģijas augstāko mācību iestādi visā Baltijas reģionā.

RPIVA sertifikācijas procesa vadītāja, rektora vietniece attīstības un kvalitātes vadības jautājumos Irina Degtjarjova piebilst, ka pozitīvās izmaiņas stratēģiskajā vadībā ir ļoti labi redzamas jau kopš sertifikācijas uzsākšanas, kas arī ļauj ar pārliecību prognozēt akadēmijas attīstības tempus.

Pamats izcila studiju procesa nodrošināšanai

Kā atzīmē RPIVA rektora vietnieks izglītības jautājumos Aivars Stankevičs, šodien augstākās izglītības iestāde ir jāuztver kā pārmaiņu faktors un aģents, kas ne vien stimulē un sekmē mācīšanās, pētniecības un inovāciju savstarpējo sasaisti, bet arī nepieciešamību veidot tādu zināšanu un inovāciju infrastruktūru, kura varētu nodrošināt šo sasaisti un zināšanu pārnesi tautsaimniecībā. Mūsdienu augstākās izglītības misijas maiņa pieprasa izcilību, un tieši atbilstība Investors in Excellence standarta prasībām ir pamats turpmākam darbam, lai to sasniegtu. Pamatojoties uz visu procesu sakārtotību akadēmijas darbā, ir iespējams nodrošināt augstus darbības rezultātus izglītības procesā, kuru patiesumu apliecina studentu un akadēmiskā personāla izcilības sasniegumi. Vienlaikus, tas ir garants tam, ka tiks īstenoti RPIVA attīstības stratēģijas 2015.–2020.gadam pamatprincipi. Pasaules globalizācijas procesi jauniešiem ir pavēruši milzīgas nākotnes izvēles iespējas gan iespējamo studiju jomā, gan savas turpmākās karjeras veidošanā. Tas nozīmē, ka RPIVA ir jāspēj konkurēt šajā globālajā tirgū tieši ar kvalitāti, izcilību, stabilitāti un ilgtspēju. Un to apliecina jauniešu uzticība un vēlme studēt un savai nākotnei nepieciešamās zināšanas un kompetenci iegūt tieši mūsu akadēmijā.

Uzslavas no līderiem

Pārliecību par to, ka izvēlētais ceļš ir pareizs un sertifikācijā ieguldītie resursi atmaksāsies ar uzviju, dod sadarbības partneri, kuri nemaz nezinot par pārmaiņām, kas notiek RPIVA vadības sistēmā, ar visaugstāko atzinību ir novērtējuši akadēmijas spējas jaunu un sarežģītu projektu realizācijā.

Par vienu no svarīgākajiem šādiem projektiem ir kļuvusi mākoņskaitļošanas tehnoloģiju ieviešana drošas un efektīvas dokumentu aprites nodrošināšanai starp visām astoņām RPIVA filiālēm, pasniedzējiem un studentiem. Projektu, kas tika realizēts sadarbībā ar a/s Datorzinību centrs, izdevās īstenot ļoti operatīvi un kvalitatīvi, izpelnoties pasaules vadošā IT risinājumu milža Microsoft atzinību un iekļaušanu 2015.gada Microsoft Pasaules partneru konferencē kā vienu no pieciem interesantākajiem mākoņskaitļošanas tehnoloģiju ieviešanas piemēriem pasaulē.

RPIVA rektora vietnieks infrastruktūras un mārketinga jautājumos Jānis Avotiņš šo sasniegumu tieši saista ar Investors in Excellence standarta ieviešanu, jo tā realizācijas gaitā bija pilnīga skaidrība par to, kas ir nepieciešams, kā tam ir jāstrādā, kādi resursi ir jāiegulda un kā šie ieguldījumi tiks atgūti.

Izcilība izaugsmes pamatā

Investors in Excellence standarts ir orientēts uz to, lai organizācija izceltu jomas, kuras ir vissvarīgākās tās klientiem, darbiniekiem un citām iesaistītajām pusēm. Standarts darbojas kā maršruta karte katras tam sekojošās organizācijas specifiskajām vajadzībām, īpašu uzmanību pievēršot līderībai, stratēģiskai plānošanai, procesu sakārtošanai, produktu un pakalpojumu attīstībai, finanšu plūsmas uzlabošanai, efektivitātes paaugstināšanai visās darbības jomās, klientu un darbinieku apmierinātības veicināšanai un plašāka tirgus apgūšanai. Investors in Excellence pasaulē ir atzīts kā vadības modelis, kas attīsta sinerģiju starp organizācijas darbību un tās sasniegumiem.

Midland Excellence pārstāvju Latvijā SIA Latvia Excellence vadošā vērtētāja Iveta Reinholde uzsver, ka sertifikāta saņemšana ir kā apliecinājums, ka organizācija ir izvēlējusies attīstības ceļu, un, lai šo virzienu varētu noturēt, ir jāpilda sākotnējās apņemšanās, kā arī jāturpina organizācijas pilnveidošanas process.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Efektīvi risinājumi metālapstrādei

Metālapstrāde ir nozare, kas aptver plašu darbību spektru. Sākot no griešanas, slīpēšanas un metināšanas līdz virsmas apstrādei un detaļu izgatavošanai. Lai nodrošinātu augstu darba efektivitāti un k...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti