Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Studē angļu valodu un arī biznesu!

Bakalaura studiju programma "Moderno valodu un biznesa studijas"


"Studijas notiek pārsvarā angļu valodā un bija jautri, kad mums sāka aizliegt runāt latviski. Ārkārtīgi jautri pavadīt dienu universitātē, runājot tikai angliski un franciski," atzīst bakalaura studiju programmas (BSP) "Moderno valodu un biznesa studijas" 1. kursa studente Aleksandra Peištare.


BSP "Moderno valodu un biznesa studijas" ir integrēta starpnozaru bakalaura studiju programma, kas ļauj iegūt konkurētspējīgas humanitārās zināšanas un prasmes, apvienojot angļu valodas un vēl divu svešvalodu studijas ar ekonomikas un vadībzinību studijām. Arī 1. kursa studente Daila Brizga ir pārliecināta, ka programmai "ir priekšrocības, jo tā ļauj iegūt reālas prasmes, kas  nepieciešamas mūsdienu darba tirgū. Pasniedzēji stimulē domāt radoši un meklēt dažādus risinājumus reālu kompāniju reālām problēmām."


1. kursa studente Laima Skaldere stāsta, ka programmā "uzsvars būtībā ir gan uz valodām, gan uz ekonomiku. Uzskatu, ka manas angļu valodas zināšanas ir ievērojami uzlabojušās pirmā mācību gada laikā." 1. kursa studente Ieva Zariņa piebilst, ka programma "piedāvā iespēju apgūt biznesa angļu valodu pilnībā, sākot ar gramatiku un beidzot ar etiķeti. Ir patīkami un interesanti, ka ir dažādi kursi gan ekonomikā, gan saistīti ar valodu, jo citādi varētu apnikt visu laiku mācīties tikai vienā virzienā", bet Aleksandra Peištare atzīst, ka programma "palīdz orientēties finanšu un ekonomikas pasaulē, turklāt ne tikai Latvijas, bet visas pasaules mērogā. Patīkami lasīt Eiropas Centrālās Bankas gada atskaiti un nojaust, ka es tiešām saprotu, par ko ir runa."


No 2010./2011. ak. g. BSP "Moderno valodu un biznesa studijas" ļauj izvēlēties vienu no 3 valodu moduļiem: angļu-spāņu, angļu-franču un angļu-vācu.


Angļu filoloģijas bakalaura studiju programma


Ja vēlaties vēl dziļāk apgūt angļu valodu, tad Jūsējā programma noteikti būs Angļu filoloģijas bakalaura studiju programma. Tā ir akadēmiska programma, kas attīsta vietējam un ārzemju darba tirgum nepieciešamās kompetences, prasmes, valodu un kultūru zināšanas, lai programmas absolventi varētu sekmīgi strādāt valsts iestādēs, privātos uzņēmumos, sabiedriskās organizācijās Latvijā un ārvalstīs.


Studentu skaita ziņā Angļu filoloģijas BSP ir viena no lielākajām programmām LU un lielākā Humanitāro zinātņu fakultātē. Apmaiņas programmas ERASMUS ietvaros šīs programmas studentiem ir iespēja studēt kādā no Eiropas augstskolām (piem. Minhenes, Vaksjo, Sanderlendas, Portsmutas, Maincas, Suleimana Demirela universitātēs).


Raksturojot programmu, 2010. gada angļu filoloģijas bakalaura studiju programmas absolvente Rasa Karlsone izsaka arī savu grupas biedru domas: "Lai cik saspringti reizēm būtu bijuši sesiju grafiki, šad tad bijusi neapmierinātība par dažu labu atzīmi, un tie trakie slinkuma uzplūdi, studiju laiks tomēr ir ārkārtīgi košs un iespaidiem bagāts periods. Tas mums katram ir devis jaunus paziņas un draugus, jaunas zināšanas, labākas komunikācijas prasmes, jaunas idejas par nākotni un ārkārtīgi daudz smieklu un prieka."


Viņai pievienojas arī 2010. gada absolvente Kristīne Baiža, sakot: "Vēlies studēt? Nāc uz fakultāti ar vārdu, un tev nekad pēc vārda nebūs jāmeklē kabatā!"


Humanitāro zinātņu fakultāte - kur katrs vārds ir savā vietā!


Vairāk par studijām Latvijas universitātes Angļu filoloģijas un Moderno valodu un biznesa studiju BSP: www.hzf.lu.lv

Seko mums: http://twitter.com/bizness_anglu


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti