Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Studē uzņēmējdarbību Tartu Universitātē

"Tu atrodies vienā auditorijā ar 20 cilvēkiem, kuri pārstāv gandrīz tikpat daudz valstu. Ja meklē kultūru dažādību, šī ir īstā vieta," saka Tartu universitātes Uzņēmējdarbības vadības bakalaura studiju programmas students Arnis. Viņš ir viens no latviešiem, kurš jaunajā programmā apgūst uzņēmējdarbību.

Šo programmu 2010. gada rudenī izveidoja Tartu universitātes Ekonomikas un uzņēmējdarbības vadības fakultāte, kurai ir nozīmīga loma ekonomikas izglītības nodrošināšanā Igaunijā. Tās personāls ir pieredzējuši un starptautiski kvalificēti pasniedzēji. Viens no zināmākajiem fakultātes absolventiem ir pašreizējais Eiropas Komisijas viceprezidents Sīms Kallass (_Siim Kallas_).

Izcili akadēmisko aprindu pārstāvji un lektori

Līdzās daudziem pieredzējušiem lektoriem un enerģiskiem doktorantiem Ekonomikas un uzņēmējdarbības vadības fakultātē strādā trīs Igaunijas Nacionālās zinātnes balvas laureāti un Igaunijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis. Pirmā kursa studenti novērtē lektoru augsto zināšanu līmeni un pasniegšanas prasmes. Ingrīda no Kanādas teic: "Teorētiskās zināšanas, ko studenti apgūst lekcijās, tiek ilustrētas ar interesantiem piemēriem un pētījumu rezultātiem par Baltijas valstu ekonomiku attīstību. Domāju, ka šādas zināšanas nav iespējams iegūt Ziemeļamerikas universitātēs."

Uzņēmējdarbības vadības bakalaura līmeņa programma

Studiju ilgums bakalaura grāda iegūšanai ir trīs gadi, mācības notiek angļu valodā. Arņa studiju biedrs Krišjānis atzīst: pieņemot lēmumu doties studēt uzņēmējdarbību uz Tartu universitāti, iespēja uzlabot angļu valodas zināšanas bijis otrs kritērijs pēc universitātes augstā novērtējuma. Uzņēmējdarbības vadības programma ir piemērota tiem, kas ir ieinteresēti izprast uzņēmējdarbības loģiku un iegūt akadēmisko grādu pēc vidusskolas beigšanas. Programma piedāvā plašu kursu izvēli, kuros uzsvars likts uz dažādiem veiksmīgas uzņēmējdarbības aspektiem. Studentiem ir iespēja specializēties mārketingā un vadībā vai finansēs un grāmatvedībā. Nākamo uzņēmējdarbības līderu un profesionāļu apmācībai nepieciešams efektīvi apvienot akadēmiskās studijas ar reālu praksi uzņēmumos. Pēc studiju pabeigšanas ir iespēja turpināt izglītību maģistra programmā vai sākt profesionālo karjeru.

Draudzīga vide un laba reputācija

Universitāte ir Tartu lepnums. Un Tartu ir labo domu pilsēta. Universitātes studenti veido lielu daļu pilsētas iedzīvotāju, tādējādi universitātes kopienā iespējams atrast daudz labu domu. Arnis saka: "Reizēm šķiet, ka visa pilsēta ir viena liela universitāte, un tas padara studiju procesu daudz interesantāku un patīkamāku." Līdzās studiju pieredzei studentiem ir iespēja veidot savu sociālo kapitālu, dibināt kontaktus, attīstīt starptautisku draugu un profesionāļu tīklu.Nobeigumā jāpiebilst, ka Tartu universitāte ir pasaules 600 labāko universitāšu sarakstā. Katru gadu vairāk nekā 650 ārvalstu studentu studē Tartu universitātē, viņu vidū arī latvieši.

Mareta Ahonena (Maret Ahonen),

Ekonomikas un uzņēmējdarbības vadības fakultātes programmas direktore

Vairāk informācijas: www.ut.ee/bba

www.ut.ee/ask

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti