Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Timbero piedāvā jaunu risinājumu koka ēku būvniecībā

Domājot par uzņēmuma attīstību, sortimenta paplašināšanu un klientu vēlmēm, uzņēmums Timbero, izstrādājis jaunu energoefektīvas karkasa mājas konceptu. Šādai mājai būs ne tikai zemākas uzturēšanas izmaksas, bet arī pati būvniecība būs ievērojami lētāka.

Timbero ir uzņēmums ar 10 gadu pieredzi koka namu būvniecībā Latvijā, Krievijā un Spānijā. Timbero piedāvā ne tikai 100 dažādu koka ēku gatavos projektus, bet izstrādā projektus arī pēc individuāla pieprasījuma nodrošinot pilnu pakalpojumu klāstu, sākot no ražošanas uzsākšanas līdz objekta nodošanai klientam.

Kokam, kā dabiskam materiālam, piemīt daudz unikālu īpašību, kas to padara par izcilu materiālu ēku būvniecībai. Koks no apkārtējās vides uzņem un atdod mitrumu, jeb elpo un ir vienīgais būvmateriāls, kas veic šādu funkciju nodrošinot telpas ar cilvēkam vispiemērotāko mikroklimatu un optimālu skābekļa daudzumu.

Timbero ražošanas vadītājs Jānis Labsvīrs, uzsver, ka pārdomāts ēkas plānojums ļaus ne tikai ietaupīt naudu, bet saudzēt arī dabas resursus. Tādēļ, celtniecībā tiek izmantoti materiāli, kas tiek ražoti ievērojot energoefektivitātes principus un mazāk ietekmējot vidi. Tāpat, pārdomāta un kvalitatīvu materiālu izvēle samazina celtniecības izmaksas. Pirmās, Timbero uzceltās, energoefektīvās koka ēkas platība ir 55 kvm, kas ir aptuvena divistabu dzīvokļa platība. Savukārt kopējā ēkas cena līdz atslēgai lēšama ap 50 000 EUR apjomā, kas ir līdzvērtīga atbilstošas platības dzīvokļa iegādei, piemēram, jaunā projekta ēkā.

Mājas būvniecībā tiek izmantots dabīgais siltinājums – ekovate. Ekovate ir ekoloģiski tīrs celulozes šķiedras siltumizolācijas materiāls, kas, pateicoties dabīgajai izcelsmei, nodrošina materiāla elpošanu un mitruma regulāciju. To iestrādā ar iepūšanas metodi, tādējādi aizpildot visas spraugas, kas nodrošina lielisku siltumnoturību. Ekovates siltumvadītspējas koeficients ir no 0,037-0,041 W/mK. Šī vate aizkavē uguns iekļūšanu ēkā – paaugstinoties temperatūrai, ekovates sastāvā esošā viela – boraks izdala ūdeni, līdz ar to materiāls kļūst ugunsizturīgs un vienlaicīgi aizsargā ēkas koka konstrukcijas. Tāpat ugunsgrēka laikā ekovate neizdala cilvēka veselībai kaitīgas vielas.

Savukārt, ēkas sienas apšuvumam no abām pusēm izmantotas dabīgas kokšķiedru plātnes. Tās izgatavo no skuju koku skaidām, kā saistvielu izmantojot sveķus. Plātnes tiek impregnētas ar parafīnu un vasku, tādējādi padarot tās mehāniski izturīgas un noturīgas pret mitrumu, kā arī nodrošinot labu gaisa un tvaiku caurlaidību. Šī plāksne piešķir konstrukcijām siltumizturību, aiztur vēju, samazina temperatūras svārstības iekštelpās kā arī nodrošina skaņas izolāciju.

Atliek tikai izlemt – investēt dzīvoklī vai izvēlēties savu māju, kas kalpos paaudzēm ilgi.

Lai iepazītos ar energoefektīvo ēku klātienē Timbero aicina apmeklēt ekspozīcijas laukumu Vietalvas ielā 1, Rīgā, kur tieši šādā ēkā ir ierīkots Timbero birojs. Tur varēsiet ne vien aplūkot jauno karkasa māju, bet arī saņemt profesionālu konsultāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti