Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vēlies iegūt maģistra grādu ārzemēs? Tev nav jāmeklē tālāk par Eirokoledžu Tartu Universitātē!

Tartu Universitāte un Eirokoledža ir īstā vieta studijām. Ar plašu kursu izvēli, ko pasniedz pieredzējuši un cienījami zinātnieki un zinātnes darbinieki no Igaunijas un kaimiņvalstīm, Eirokoledža ir vieta pašizaugsmei un tālākizglītībai.Trīs fakultāšu – juridiskās, ekonomikas un sociālo zinātņu – paspārnē atrodas Eirokoledža, kas pēta Eiropas Savienības un Krievijas attiecības un piedāvā tās apgūt angļu valodā ikvienam, kas vēlas iegūt maģistra grādu, apmeklējot starpdisciplinārus kursus, kas apvieno akadēmiskās zināšanas ar praksi.

Eirokoledžas uzmanības centrā ir ES un tās tuvākās kaimiņvalstis, ES un Krievijas attiecības un dalībvalstu intereses, tām piedaloties ES lēmumu pieņemšanas procesos.****

Maģistra grāds ES – KRIEVIJA Tartu Universitātē

Eirokoledža visiem interesentiem piedāvā iegūt maģistra grādu Eiropas Savienības un Krievijas attiecībās, studijas pilnībā nodrošinot angļu valodā. Programmas uzmanības centrā ir ES un Krievijas attiecības, aplūkojot arī to vēsturi. Programma ietver arī starptautiskās attiecības, pārejas procesus un ES paplašināšanos, tajā pašā laikā analizējot ES un Krievijas ekonomisko un politisko sakaru pagātnes un nākotnes ietekmi pasaules mērogā, Krievijas ekonomiku, kultūru, vēsturi un nācijas identitāti.

Kāpēc apvienot Eiropas Savienību un Krieviju vienā programmā?

Nav šaubu, ka Baltijas nācijas ir tieši tās valstis, kas atrodas starp austrumiem un rietumiem ne tikai ģeogrāfiski, bet lūkojoties arī no tautu identitātes un kultūras skatu punkta. Atgūstot neatkarību no Padomju Savienības, Igaunija ir ieguvusi izpratni par to, kā pārvaldīt pārejas procesus un visu, kas ar tiem saistīts, tādējādi iegūstot stabilu zināšanu pamatu un kļūstot par vienu no pirmajām Baltijas valstīm, kas tika uzņemta Eiropas Savienības dalībvalstu kandidātu sarakstā un šobrīd ir pieredzējusi dalībniece ES juridiskajos un lēmumu pieņemšanas procesos.Eirokoledžai ir svarīgi, lai studenti, valdības amatpersonas, uzņēmējdarbības pārstāvji un NVO aktīvisti izprot pamatinformāciju un zina, kāpēc Eiropas Savienības un Krievijas attiecības ir nozīmīgas, kāds stāsts ir to pamatā, un spēj analizēt šo attiecību perspektīvu no praktiskā un akadēmiskā skatu punkta.Eiropas Savienības – Krievijas studiju maģistra programma koncentrējas uz to, lai izprastu abu organizāciju attīstību un attiecības starp ES, kas ir sava veida politiska un ekonomiska organizācija, un Krievijas Federāciju, ieskaitot tuvus Krievijas kaimiņus uz rietumiem un austrumiem, lielai daļai no kuriem ir mērķis pievienoties Eiropas Savienībai un kļūt par tās pilntiesīgu dalībvalsti.Humanitāro zinātņu maģistrs ir divu gadu starpdisciplināra programma, kas sevī ietver gan ekonomikas, gan juridiskās zinātnes, kā arī politikas zinātni (salīdzināmā politika, starptautiskās attiecības), vēsturi, lingvistiku un kultūras studijas. Programmā iekļautas ne tikai dažādas zinību nozares, bet tā arī apvieno pētījumu par diviem nozīmīgiem reģioniem vienā saistītā mācību programmā, kas sniedz visaptverošu izpratni par politisko, sociālo un ekonomisko attīstību Eiropas Savienībā un tās dalībvalstīs, kā arī Krievijā un tās kaimiņvalstīs Austrumeiropā un Kaukāzā (Baltkrievijā, Ukrainā, Moldovā, Gruzijā, Armēnijā un Azerbaidžānā).

Starptautiska atmosfēra auditorijās

Visiem reflektantiem jābūt ieguvušiem bakalaura grādu kādā no šīm specializācijām – politikas zinātnē, ekonomikā, jurisprudencē, starptautiskajās attiecībās, valsts pārvaldē, žurnālistikā, lingvistikā, sabiedriskajās attiecībās, vides zinībās, psiholoģijā vai filozofijā. Visi studenti neatkarīgi no to dzimtenes ir aicināti pieteikties humanitāro zinātņu maģistra studijām, ko iespējams izdarīt arī piesakoties Erasmus programmā uz semestri vai gadu. Bijušie un tagadējie studenti, kas nākuši no tik dažādām valstīm kā ASV, Itālijas, Ukrainas, Vācijas, Latvijas, Somijas un, protams, Igaunijas, uzsver Tartu Universitātes multikulturālo un globālo vidi.Arī personāls atbilst šim tēlam, tā kā tas sastāv no Tartu Universitātei ilgstoši lojāliem profesoriem, mācību spēkiem no starptautiskām universitātēm kaimiņvalstīs, kā arī pārstāvjiem no ministrijām un Eiropas institūcijām, tādējādi multikulturālo atmosfēru auditorijās vēl vairāk paspilgtinot. Piedāvātajos kursos paredzēti vairāki semināri, lekcijas, uzdevumi grupās (daži e-studijās) un interaktīvas imitācijas spēles – viss, kas palīdz uzkrāt pieredzi studiju laikā.

Ko students iegūs no programmas?

Eiropas Savienības – Krievijas humanitāro zinātņu maģistra grāda studiju programmas absolventiem ir pilnīgas, vispusīgas un mūsdienīgas zināšanas politikā, ekonomikā, jurisprudencē un Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas vēsturē. Turklāt viņi iegūst akadēmisku kvalifikāciju, lai veiksmīgi risinātu izaicinājumu pilnos uzdevumus, kas saistīti ar ES, Krieviju un to savstarpējām attiecībām. No profesionālās kompetences skatu punkta, lai sekmīgi risinātu ar politikas, tirdzniecības un kultūras jautājumiem saistītas situācijas, absolventiem ir lieliska izpratne un spēcīgas zināšanas, kā virzīt Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas nākotnes attīstību pozitīvā un konstruktīvā virzienā.

Studiju ilgums

Šī ir pilna Boloņas procesa divu gadu humanitāro zinātņu maģistra grāda studiju programma, kas sastāv no trīs studiju semestriem un viena semestra, kad tiek izstrādāts maģistra darbs. Studiju laikā Tartu ir iespēja gadu pavadīt apmaiņas programmā, uz gadu doties akadēmiskajā atvaļinājumā un izmantot iespēju pieteikties dažādām stipendijām.Pieteikšanās studijām ir pilnībā bez maksas, daļa pieteikuma atrodama tiešsaistē, bet pielikumi jānosūta uz Eirokoledžas adresi ierakstītā vēstulē līdz 1. jūnijam.

Vairāk informācijas var atrast: http://www.ut.ee/eurus

Apmeklējiet virtuālo ekskursiju Tartu Universitātē: www.ut.ee/virtualtour

Ja Jums ir kādi jautājumi par studiju iespējām Tartu Universitātē, nekautrējieties sazināties ar mums: www.ut.ee/ask

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti